Mastenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Mastenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolken en ‘s middags afnemende wind

Zwolle – Woensdag bestaat het weer in Zwolle uit zon, stapelwolken en wind. Neerslag ontbreekt. Rond het middaguur krijgen wolken tijdelijk de overhand en ook de wind trekt dan aan naar een kracht 3 tot 4 uit richtingen rond west. In de loop van de middag afnemende wind.

De luchtdruk is aan het stijgen. Dat luidt vaak een weersverbetering in en de verwachting is dat dat deze week waarheid wordt. Dankzij een hogedrukgebied boven onze regio, dat door de Duitse weerdienst Claws is gedoopt, blijft het de komende dagen droog en wordt het warmer. Woensdag moeten we het nog doen met een maximale kwikstand van 21 graden. Donderdag wordt 25 graden verwacht en vrijdag komt 30 graden binnen bereik op de stadsthermometers.

Die tropische temperatuur halen we misschien ook zaterdag nog. Daarna duikelt de temperatuur naar waarden rond of iets onder normaal voor begin augustus. Volgende week is hogedrukgebied Claws uit beeld verdwenen en neemt de kans op regen weer toe. Langer durende, zinderende zomerhitte zoals we vorig jaar beleefden, tekent zich niet af in de berekeningen van de weercomputers.

Deze week valt donderdag op door de koude start. De temperatuur kan na zonsopkomst om 5.51 uur buiten de stad onder de 10 graden zakken. Met kans op lage mistbanken. In de stad iets minder fris op de vroege morgen.

Artikel delen: