Edward Sijahailatua nieuwe trainer Be Quick Vrouwen 1 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Edward Sijahailatua nieuwe trainer Be Quick Vrouwen 1

Zwolle – Be Quick ’28 heeft een nieuwe trainer gevonden voor Vrouwen 1. Het is de 48-jarige Edward Sijahailatua die recent afscheid nam van Eldenia.

Met Edward Sijahailatua krijgt topklasser Vrouwen 1 een trainer met de nodige voetbalbagage. Hij begon in de jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij terecht kwam bij Nac, RKC, Helmond Sport en Dordrecht. Alles bij elkaar leverde dat zo’n 285 duels op in het betaalde voetbal.

In het dagelijks leven is Edward docent Godsdienstonderwijs en Levensbeschouwing op een school in Soest. Hij zag voor zichzelf niet direct een rol als trainer weggelegd. Maar het toeval hielp. Hij kreeg de taak om een jeugdplan te maken voor Dovo in Veenendaal. Daarna volgden er meer trainersfuncties: assistent-trainer bij LRC in Leerdam, jeugdtrainer bij FC Utrecht en FC Dordrecht. Bij het Arnhemse Eldenia leerde hij het vrouwenvoetbal kennen. Eerst in een onbezoldigde functie, later als hoofdtrainer.

Edward heeft een vrouw en twee kinderen en woont inmiddels al weer 20 jaar in Veenendaal. De club wenst Edward heel veel succes en plezier bij Be Quick.

Artikel delen: