Middelweg - Foto: Wouter Steenbergen
Middelweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonniger, warmer en weinig wind

Zwolle – Donderdag hangen in alle vroegte enkele lage mistbanken boven de weilanden. Het kwik is in de nacht gezakt naar een waarde in de buurt van 10 graden. Overdag is de hemel boven Zwolle blauw met witte sluierwolken en stapelwolkjes.

Het blijft droog en het warmt flink op. We rekenen op ongeveer 25 graden, wat geldt als een zomerse waarde. De wind is zwak, dankzij het centrum van een hogedrukgebied genaamd Claws boven onze omgeving. Vrijdag is er een fractie meer wind uit oostelijke tot zuidoostelijke richting, waarvandaan nog warmere lucht wordt aangevoerd. Een maximum van 30+ graden is in de stad waarschijnlijk. Tropisch warm.

Vrijdag schijnt de zon op maximale julisterkte, want wolken ontbreken aan de blauwe hemel. De verwachte zonkracht is 7, die op donderdag ook al gehaald wordt waarschijnlijk. Bij zonkracht 7 verbrand je snel: insmeerweer.

In het weekend is er meer bewolking, maar er is ook zon. Op beide dagen is een enkele bui niet uit te sluiten. De wind draait zaterdag naar de verkoelende westhoek, waardoor de temperatuur onder de 30 graden blijft. Zondag is het maximum 23 graden in Zwolle.

Artikel delen: