Inzameling via blauwe container verloopt succesvol

Zwolle – Tot nu toe maken al meer dan 25.000 laagbouwwoningen in diverse delen van Zwolle gebruik van de papiercontainer die maandelijks wordt geleegd. Dit is een deelname van 93%. De uitbreiding van de inzameling via blauwe papiercontainers verloopt hiermee succesvol in Zwolle.  

De komende maanden worden er nog enkele duizenden papiercontainers uitgezet waarmee het grootste gedeelte van Zwolle per 1 januari 2009 over is op deze manier van papier inzamelen. Betreffende bewoners krijgen van te voren persoonlijk bericht als er wijzigingen komen in de papierinzameling. Daarnaast wordt de nieuwe papierinzameling vermeld op de afvalwijzer van 2009 die in de eerste week van december wordt verspreid. Alleen in gebieden waar geen papiercontainers aan huis kunnen worden gehouden of de huisvuilwagen niet bij kan, blijft de inzameling vooralsnog op de oude manier plaatsvinden.  

In 2007 werd gemeentebreed 60% van het oud papier gescheiden aangeleverd, terwijl de landelijke doelstelling 85% is. Met de papiercontainer wordt gezorgd voor een makkelijkere manier van inzamelen en een betere afvalscheiding en papierrecycling. Het papierafval wordt niet verbrand maar gerecycled tot nieuw papier.

De papierhoeveelheid is in de gebieden waar er nu via papiercontainers wordt ingezameld bijna verdubbeld ten opzichte van de oude situatie. Het gescheiden aanleveren van papier is goed voor het milieu en biedt bewoners een ruime, droge voorziening om oud papier in te bewaren en weg te werpen. Daarnaast komt de papierinkomst ten goede de inzamelende papierverenigingen zoals de lokale scholen, kerken, scoutingclubs en verenigingen.

 

Artikel delen:
Reacties 26
 1. De uitbreiding van de inzameling via blauwe papiercontainers verloopt hiermee succesvol in Zwolle.

  Vreemd, als je geen andere keus hebt moet je toch wel?
  Je kunt ook zeggen, inzameling via grijze container al 15 jaar een succes.


  Maak melding

 2. Ik vind het ook wel handig, heb je die troep tenminste niet zolang in huis staan. Wel vind ik de container wat klein, en ik heb een NEE-JA sticker. Misschien wat minder pizza eten ;D


  Maak melding

 3. In stadshagen verliep het inzamelen van oudpapier niet helemaal probleemloos. Het was niet duidelijk op welke dag de blauwe containers aan de weg moesten staan. Om de haverklap zette iemand zijn container aan de weg en de rest van de straat volgde 😀


  Maak melding

 4. Wij hebben laatst een brief van de Rova ontvangen, waarin stond dat er nogal wat onduidelijkheid bestond over het ophaalschema. Ze hebben er een schema bijgevoegd.
  (Ik woon trouwens in het oudste gedeelte van Stadshagen.)


  Maak melding

 5. Voordat de containers geplaats werden heeft iedereen een brief gekregen, waarin ook duidelijk stond wanneer de container geleegd zou worden.
  Tenminste, dat stond wel duidelijk in mijn brief!


  Maak melding

 6. Tussenstand, ontvangen brief met ophaaldata voor de eerste keer:
  2 wel ontvangen
  1 niet, waar in de nabije omgeving blijkbaar meerdere niet ontvangers zijn.


  Maak melding

 7. Ik zag die blauwe containers in zwolle zuid ook staan buiten tegen de gevels bij de van Kempenaerware waar kamerbewoners wonen .Het beeld daar aan de strrat van al die blauwe containers is geen gezicht ,maar men heeft daar elders er ook geen plaats voor .Ik zie ze straks aan het einde van het jaar wel weer overal in de straten liggen zwartgeblakerd door de brand .


  Maak melding

 8. Vandaag worden bij ons in Zuid de containers geleegd. Toen ik met de fiets onderweg was, vond ik het er leuk en kleurig uitzien met al die blauwe containers aan de weg. Maar ja, ik zit dan ook niet in de welstand commissie (en zal daar met deze ontboezeming ook wel niet in komen itt Pieter 😉 ).
  Ik ben overigens zeer tevreden met de container. Heel wat beter dan stapels papier in dozen in de garage. Zelfs met een ja/nee stikker loopt het soms nog uit de hand.


  Maak melding

 9. Euh… wanneer komen ze die dingen halen dan? Ik woon in Zuid en ik heb net een blauwe container gekregen alleen tot nog toe kon niemand me vertellen wanneer die dingen opgehaald worden.


  Maak melding

 10. Toen wij in Stadshagen-oud de blauwe container kregen, kwamen ze de 4e vrijdag van de maand.

  Een maand geleden kregen we een brief dat er onduidelijkheid was, wat ook klopte, want die dingen stonden om de haverklap aan de weg. Men zou nu de 1e maandag van de maand komen. Dit om alle onduidelijkheid weg te nemen.

  Nou, dat is goed gelukt:

  Want wanneer kwamen ze? De 4e vrijdag van de maand, en niet de 1e maandag van de maand. Gelukkig zat m’n blauwe container nog maar half vol dus ik zing het nog net wel uit tot volgende week vrijdag, maar wat een prutsers daar 🙂


  Maak melding

 11. Klopt Stadshagenees en Ronald L, was erg onduidelijk wanneer ze nu wel zouden komen….maar volgens mij is het de 1e maandag van de maand (oud-stadshagen)


  Maak melding

 12. ik voorspel een gewisse dood voor deze blauwe container. de vorige blauwe staat al jaren onaangeroerd in de schuur, paar blikken verf erin maar geen vrachtwagentje van de rova die m komt legen.


  Maak melding

 13. @Pp: Dan heb je het over de chemobox. Die is volgens mij nooit bedoeld geweest om van deur tot deur te legen. Waarschijnlijk is er gewoon een redelijk centraal punt waar men met een chemokar komt.

  http://www.zwolle.nl/cms/cms.nsf/AllByUNID/E7A915F537E824BD41256F70003DF2FA/$file/flyer gescheiden afvalinzameling.pdf Staat ook een telefoonnummer bij voor wanneer je nog vragen hebt.

  @Gretha: Dank! Kan ik de eerste maandag van de maand dat ding aan straat gaan zetten.


  Maak melding

 14. In de beginjaren kwam de Chemokar door de straten van (in ieder geval) oud Westenholte rijden. Je hoorde ze al van ver aankomen met dat irritante deuntje. Maar dan kon je dus voor je huis de chemobox naar de chemokar brengen.


  Maak melding

 15. Die chemokar met zijn opvallende geluid vond ik altijd wel lachen in Westenholte WFvN. Deed goed werk natuurlijk, zal wel te duur zijn geworden.


  Maak melding

 16. Nog een lastige vraag…….wanneer is het buitengebied aan de beurt?
  Ik moet het altijd zelf naar de rova brengen, komt niemand papier ophalen.
  Zit vlak naast gemeente Zwartewaterland, die halen wel elke 14 dagen oud paier EN glas op. Zou ik in Zwolle ook graag zien.  Maak melding

 17. Wat mij betreft mag de Wipstrik ook beginnen met blauwe containers. Heb je tenminste weer wat ruimte in het toch al niet groot uitgevallen schuurtje. Eén ding hoop ik dan wel: op de inzameldag de containers aan de weg en s’avonds ook gelijk weer ophalen graag. Nu komt het regelmatig voor (bijna elke week) dat sommige mensen hun container gewoon de rest van de week laten staan! Dan kunnen de buren er fijn naar kijken zeker. Zulke lui hebben geen container nodig! Blijkbaar!


  Maak melding

Reageer