Fabrieksweg - Foto: Wouter Steenbergen
Fabrieksweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Volop zon en tropisch warm

Zwolle – Vrijdag eindigt de maand juli met een tropische uitsmijter. Onder een blauwe hemel zonder sluierbewolking en vliegtuigstrepen, stijgt de temperatuur in Zwolle in de brandende zon naar 30 graden of nog iets hoger. Het is een droge warmte, geen broeierige.

In het begin van de ochtend is de temperatuur ongeveer 15 graden, rond het middaguur 25 graden en het tropische maximum wordt aan het eind van de middag verwacht. De wind is zwak en komt uit het zuidoosten. In de avond daalt het kwik maar langzaam, eigenlijk wordt het ‘s avonds steeds lekkerder buiten. Op veel plaatsen in de stad blijft het de hele nacht 20 graden of warmer. Dan mag je van een tropennacht spreken.

Zaterdag voltrekt zich de overgang naar koeler weer. Bewolking verschijnt, maar in de ochtend loopt de temperatuur nog op: 25 graden of meer wordt rond het middaguur bereikt. Met het stijgen van de temperatuur, stijgt ook de kans op een bui. Hierbij worden in onze omgeving geen heftige taferelen berekend, een beschaafde overgang naar koeler weer moet het worden. De wind draait naar richtingen rond west.

Zondag bepalen wolken het weerbeeld, maar de zon is ook te zien. Er is kans op een beetje regen, maar de droge perioden duren langer. De middagtemperatuur is 23 graden en de noordwestenwind blijft binnen de perken: matig, windkracht 3.

Na het weekend heeft de zon te kampen met wolkenvelden. Er is elke dag kans op een beetje regen. De temperatuur ligt rond 22 graden.

In de tweede helft van volgende week lijkt er zomerse opwarming in het weervat te zitten.

Artikel delen: