Première ‘Brideshead Revisited’ in Fraterhuis

Zwolle –  Met ‘Brideshead Revisited’ heeft de Engelse regisseur Julian Jarrold een overdonderende verfilming gemaakt van Evelyn Waugh’s beroemde roman. Met in de hoofdrollen Emma Thompson, Michael Gambon en het prachtige slot Howard Castle. De film beleeft de Nederlandse première bij Filmtheater Fraterhuis in Zwolle en is vanaf 18 september dagelijks te zien.

 

‘Brideshead Revisited’ was in de jaren ’80 al een groot succes als televisieserie, door het meeslepende verhaal vol onderhuidse spanning. De film, van ruim twee uur, is grotendeels opgenomen in en om het schitterende Howard Castle, dat in Engeland een toeristische topattractie is. De film gaat over de jonge arbeider Charles Ryder, die in de jaren ’20 tijdens zijn studie in Oxford de flamboyante Sebastian Flyte ontmoet. De twee raken goed bevriend. Sebastian maakt deel uit van de Engelse aristocratie en Charles laat zich verleiden door deze rijke wereld vol pracht en praal. Gecharmeerd door de omgeving en verblind door Sebastians beeldschone, mondaine zus Julia, raakt hij steeds nauwer betrokken bij hun stormachtige familieperikelen. De sterke cast, met Ben Whislaw, Emma Thompson en Michael Gambon, weet  de sfeer van de Engelse aristocratie en het tijdsbeeld van de film perfect over te brengen.

Landelijk Première circuit nu ook voor Zwolle binnen bereik

Nu het Fraterhuis twee filmzalen heeft, behoort het tot de filmtheaters waar nieuwe films al vroeg te zien zijn. Deze deelname aan de landelijke première van deze zeer unieke film “Brideshead Revisited” is daar een aansprekend voorbeeld van, een cultureel filmplaatje in Zwolle…

Het is verstandig vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl .

Artikel delen:

Reageer