Maak het mee in je eigen buurt - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Maak het mee in je eigen buurt

Zwolle – Op 4 augustus start een twee weken durende pop-up feestje, dat op meer dan tien verschillende plekken in heel Zwolle wordt gevierd. In het project Maak Mee(r) van Stadkamer is er voor elke leeftijd iets te doen: bouwen aan een houten fantasiedier of een eigen stad van karton, rappen, graffiti leren spuiten, toneel spelen… Elke dag is er een andere wijk aan de beurt en zijn er vier nieuwe, verrassende en toffe activiteiten.

Benno Hübner, vanuit Stadkamer projectleider voor dit project, is enthousiast: ‘Er zijn meer dan 50 ZZP’ers in de culturele sector die leuke, laagdrempelige en toffe workshops hebben aangemeld! Het was ontzettend moeilijk om te kiezen, maar het is gelukt.’ 4 augustus staat als eerste Aa-landen op het programma.

Op de website van de Stadkamer staat welke wijk wanneer aan de beurt is en wat het programma is. Samen met zijn collega Freek van der Heide heeft Hübner een programma samengesteld dat zoveel mogelijk past bij elke wijk. ‘Daarbij hebben we trouwens ook veel hulp gehad van onze collega’s van Travers,’ zegt Hübner. ’s Middags zijn er tussen 14.00 uur en 16.00 uur activiteiten voor kinderen en gezinnen, ’s avonds tussen 19.00 uur en 21.00 uur voor jongeren en volwassenen.

Alle activiteiten vinden buiten plaats. Hübner legt uit: ‘We hebben mooie plekken uitgekozen, zodat het heerlijk is om buiten bezig te zijn! We hebben daarbij ook genoeg ruimte om ons goed te kunnen houden aan de coronamaatregelen. We willen wel dat iedereen veilig mee kan doen!’ Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar let op: er is maar beperkt plek.

Artikel delen: