Overleden kat toch niet door zijn negen levens heen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Overleden kat toch niet door zijn negen levens heen

Zwolle – Vrijdagochtend hebben diverse hulpdiensten geprobeerd een beknelde kat te bevrijden. Het dier zat vast onder de motorkap van een geparkeerde auto aan de Westerlaan. Ter plekke bleek dat de hulp te laat kwam en de kat reeds was overleden.

Dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn bleek nadat de brandweer was vertrokken. Het beestje gaf toch weer tekenen van leven.

Uiteindelijk kon de kat alsnog bevrijd worden met behulp van de eigenaar van de auto en Joëlle, een incidentenbestrijder van ProRail. Het dier is naar de dierenarts gebracht om nagekeken te worden. De kat heeft geen chip, de eigenaar kan dan ook niet meteen achterhaald worden. Hij wordt opgevangen door het dierenasiel. Mocht het huidige baasje van de kat zich niet melden, heeft een medewerker van NS Service en Veiligheid aangeboden het kitten te adopteren.

Dit bericht bekijken op Instagram

'Kat in 't bakkie🐱.' Goeedemiddag. Een kleine melding die nog al voeten in aarde had. Vanmorgen tussen 6 & 7 werd er gemiauw gehoord op de parkeerplaats vlakbij de verkeersleidingpost in Zwolle🐈. Toen de personen die het hoorde rond keken was er geen kat te bekennen! Het bleek al snel dat er een kat vast zat onder de motorkap van een auto, de motorkap nog warm. Da's niet goed🤔. Ze hebben er melding van gemaakt en niet veel later werd ik door de meldkamer gebeld met het verzoek ter plaatse te gaan. Vol goede moed kwam ik de parkeerplaats op en met mijn allerliefste stemmetje probeerde ik de kat eruit te kletsen🥰. Ondertussen gekoppeld aan meldkamer van de politie en waren we met zijn allen bezig om de eigenaar van het voertuig te achterhalen🚘. In eerste instantie sprak de melding over een zwarte volvo, maar dit bleek een witte VW te zijn. Na een kentekencheck gedaan te hebben kwamen we erachter dat de auto van een machinist was die zich helaas op de trein achter Arnhem bevond. Ondertussen werd de kat steeds stiller en kwam de brandweer ter plaatse. De machinist had toestemming gegeven om de bodemplaat te verwijderen om zo de kat proberen eruit te halen. Ook werd het dienstkaartje van de machinist aangepast om z.s.m. bij de auto te komen. De brandweer had zicht op het beestje en raakte hem een paar keer aan. Geen reactie meer en geen gemiauw, conclusie: de rit, warmte en stress is hem fataal geworden. Iedereen weer terug naar de basis, ik bleef wachten op de machinist om daarna het beestje mee te nemen en chip te laten scannen. Opeens, krijg nou wat! Ik hoor gemiauw😲. En d'r komt een kleine kitten uit de auto gekropen😱. Ik wilde hem rustig oppakken maar daar dacht ie anders over en kroop weer bovenop de accu😑. Snel gebeld en aangegeven dat ie toch leefde! Gelukkig was de machinist al bijna in Zwolle en na al die uren onder de motorkap konden we dat half uurtje ook nog wel wachten. Ik had toch geen verwondingen gezien. Toen eenmaal de klep open kon meteen het diertje gegrepen en samen met V&S naar de dierenarts gegaan. Hij bleek niet gechipt, maar mocht niemand zich melden heeft collega V&S misschien een huisje voor hem😁. Fijne dag! 🧡 #ProRail #ns_online

Een bericht gedeeld door Joëlle (@incidentenbestrijder_joelle) op

Foto's 2
Overleden kat toch niet door zijn negen levens heen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: