Sichtermanmarke - Foto: Wouter Steenbergen
Sichtermanmarke
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Kans op een bui, zondag koeler

Zwolle – Zaterdagochtend stijgt de temperatuur in Zwolle na een klefwarme nacht boven de zomerse 25 graden uit. Een tropische 30 graden wordt zeer waarschijnlijk niet gehaald. En zeker niet het maximum van 33,2 graden dat ons weerstation in Dieze-Centrum vrijdagmiddag puffend rapporteerde.

Zon en wolken vechten het zaterdag uit boven de stad. Met name in de ochtend kan tussen de wolken een bui opdoemen. Enkele weermodellen melden ook kans op onweer, andere doen dat niet. Donder en bliksem boven Zwolle zijn dus niet uit te sluiten, hierbij ben je gewaarschuwd. Zaterdagmiddag neemt de kans op een bui af. De zon wint het steeds meer van de bewolking.

De zwakke tot matige wind maakt zaterdagochtend een reuzendraai van zuidoost via zuidwest naar noordwest. De lucht wordt vanaf zee aangevoerd en dat betekent afkoeling.

Zondag komt de temperatuur niet hoger dan 23 graden, wat door velen trouwens als ideaal wordt ervaren. De wind is wel een extra verkoelende factor, want die waait met een dikke kracht 3 uit het noordwesten. Wolkenvelden en losse wolken trekken over de stad, waarachter de zon af en toe het onderspit delft. Er is zondag een kleine kans op een paar druppels regen, met een voorkeur voor de periode rond het middaguur.

Maandag trekt een buienstoring over. De grootste kans op een natte stad lijkt voor de middag weggelegd. Onder veel bewolking wordt het ongeveer 21 graden. Er staat weinig wind.

Na maandag knapt het weer langzaam maar zeker op, onder invloed van hogedruk. De al eerder aangekondigde opwarming vanaf woensdag houdt zich staande op de weerkaarten. Meer zonneschijn. En door aanvoer van lucht uit het zuidoosten wordt het steeds warmer. Met volgende week vrijdag en zaterdag wellicht weer perspectief op tropische toestanden in Zwolle.

Artikel delen: