Overige politieberichten

Zwolle – Op de Meppelerstraatweg is in de nacht van maandag op dinsdag 16 september een 28-jarige man uit Zwolle aangehouden wegens rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. De man blies 760 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt.

– Maandagmiddag 15 september zijn op de Hermelenweg de rijbewijzen van een 29-jarige automobilist uit Zevenaar en een 37-jarige bestuurder uit Hollandscheveld ingevorderd wegens te hard rijden. De mannen werden met de laser gemeten op gecorrigeerde snelheden van 112 en 114 km/uur waar 60 is toegestaan. Er zijn tevens processen-verbaal opgemaakt.

 – In een winkel aan de Veemarkt is maandagmiddag 15 september een 56-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal, bedreiging en openbare dronkenschap. De man had een leeg kratje weggenomen en dit vervolgens in het statiegeldapparaat gezet. Dit werkte echter niet, waarop de man kwaad werd, een zak chips wegnam en het winkelpersoneel bedreigde. Hij verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol. Hij is vervolgens door de politie aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt en een winkelverbod.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Alweer een drankcrimineel op wielen. Gewoon een boete geven van EUR 5.000.- en het rijbewijs 2 jaar invorderen.

  Rijden met drank op is misdadig. Kan de wetgever hier geen zwaardere straffen voor op gaan leggen ?  Maak melding

 2. 5000 euro en rijbewijs inhouden? Dat laatste, wat heeft dat voor nut als iemand al zonder rijbewijs achter het stuur kruipt zoals in het bericht?


  Maak melding

 3. @WFvN
  ha ha ha 😉
  Je hebt volkomen gelijk ! Deze meneer had al geen “roze papiertje”, dan kun je het ook niet in beslag nemen.

  Zullen we nu maar een algemeen verkeersverbod gaan eisen ?  Maak melding

 4. Ach, verbod op openbaren dronkenschap hebben ze geen boodschap aan. Verboden te rijden zonder roze papiertje interesseert ze ook geen drol. Zelfs de combinatie van de 2 interesseert ze niets. Een algemeen verkeersverbod zal vast ook geen zoden aan de dijk zetten.

  De enige manier is volgens mij om belastingcenten in te zetten door ze achter een deurtje met alleen een slot aan de buitenkant.


  Maak melding

Reageer