GEM met nieuwe plaat op zak naar Hedon

Zwolle – Onlangs brachten de mannen van GEM een nieuw album uit met de toepasselijke titel ‘New’. Natuurlijk hoort bij een release een uitgebreide tour en in het kader daarvan staat de energieke jonge rockband vrijdag 26 september op het podium van Hedon in Zwolle. Het voorprogramma wordt verzorgd door, winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2006, The Kevin Costners. 

‘Nieuw’ is het toverwoord in de reclamewereld. Alles is nieuw. En nieuw is per definitie beter. Wasmiddelen die schoner wassen. Auto’s die harder rijden. Deodorant die de aantrekkingskracht versterkt. En dan is daar ineens New, het nieuwe album van GEM. ‘What’s new?’ denken we dan. Jongens vertel het ons maar.

New van GEM introduceert een nieuwe line-up. Vier man in plaats van vijf. Maurits Westerik, het boegbeeld van de band, speelt nu zelf ook gitaar. In de rug wordt hij gedekt door nieuwe drummer Wouter Rentema. Vaste krachten, gitarist Vincent Lemmen en bassist Jeroen Kikkert, spelen met een nieuw elan. De gang vocals zijn ’n leuk nieuwigheidje.

Nog meer nieuws onder de zon? De band toog voor ’n maandje naar Riga, de hoofdstad van Letland, voor de opnamen van New. Welshman Greg Haver, bekend van zijn werk met Wales’ nationale trots Manic Street Preachers, zat in de producerstoel. New is de spreekwoordelijke Grote Stap Voorwaarts. Nieuw is ook de puntigheid gekoppeld aan verzorgdheid van het nieuwe repertoire, goed gearrangeerd, met voor het eerst ook ballads.Ook dat is nieuw. New is nieuw en zeer de moeite waard. GEM heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. GEM is New. En beter.

GEM /  Support: The Kevin Costners 

Wanneer                    : vrijdag 26 september

Open                          : 21:00

Aanvang                     : 20:30

Entree                         : € 10,00 (excl. €1,- servicekosten)

 

Artikel delen:

Reageer