GL/DG promoot fietsen en lopen naar school.

Zwolle – Net als vorig jaar gaan leden van GroenLinks/DeGroenen donderdag en vrijdag stickers uitdelen aan scholieren. Doel daarvan is om hen te stimuleren met de fiets en te voet naar school te gaan. Hiermee wordt aangesloten bij de landelijke actie van GroenLinks die in het kader van de Week van de Vooruitgang plaatsvindt. Het succes van de actie van vorig jaar vroeg om een vervolg dit jaar.

De stickeractie wordt dit jaar ook door Veilig Verkeer Nederland en de Zwolse wethouder, Janco Cnossen, voor 10 Zwolse scholen georganiseerd. GroenLinks/DeGroenen is daar heel blij mee en zij zal een aantal van de andere scholen in de stad voor haar rekening nemen. Met elkaar is afgestemd wie welke scholen voor zijn rekening neemt.

De stickeractie van GroenLinks/DeGroenen vindt plaats bij:

De Jenapleinschool (donderdag vanaf 8.15 uur)

Het pontje naar Haersterveer (vrijdag van 7.30 – 9.00 uur)

Het Carillong (Bachlaan 14) (donderdag vanaf 8.15 uur) 

Teksten op de stickers zijn:

–          Ik ben een held want ik loop naar school

–          Ik ben een held want ik fiets naar school

–          Ik ben een held want ik kom zonder auto naar school 

Ook wil GroenLinks/DeGroenen dit schooljaar weer werk gaan maken van een stopverbod bij scholen en het instellen van Kus- en zwaaiplekken. Al eerder vestigde zij daar de aandacht op, maar Zwolle was daar toen nog niet rijp voor. Recent werd ons bekend dat de gemeente Groningen en omliggende gemeenten besloten hebben tot een absoluut stopverbod bij scholen en tot het instellen van Kus- en Zwaaiplekken ergens in de omgeving van scholen. GroenLinks/DeGroenen is van mening dat Zwolle het voorbeeld van Groningen moet volgen. De verkeerssituatie bij scholen zal er aanmerkelijk veiliger van worden en de leerlingen leren zich al vroeg te bewegen in het verkeer.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer