Drie exposities bij KCO

Zwolle – Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) toont in haar gebouw aan de Kamperstraat 11-13 in Zwolle werk van vormgevers en beeldend kunstenaars uit Overijssel. Dit najaar exposeert Stephanie Jansen haar schilderijen, staat grafisch werk van Ilse Gerritsen in de etalage en is de expositie Focus 8: Culturele Affiches te zien, met werk van Overijsselse grafisch ontwerpers.

  

Stephanie Jansen: Set, 2008

In de Debatruimte en het Kenniscentrum van KCO hangen tot en met 28 november schilderijen van Stephanie Jansen. Stephanie Jansen werkt in een atelier in Zwolle en toont bij KCO schilderijen op groot formaat. Op haar doeken verschijnen alledaagse voorwerpen die we allemaal kennen maar waar we nooit echt naar kijken. Stephanie kruipt in deze objecten, onderzoekt ze minutieus en blaast ze op tot vervreemdende proporties. Door de helderheid en het grote formaat zijn de schilderijen bijzonder geschikt om in grote ruimtes te hangen, zoals in bedrijven en in publieke ruimtes.


Ilse Gerritsen: Pictogram

Met een serie karaktertjes en een onderzoek naar karakterontwerp en studeerde Ilse Gerritsen in 2007 af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Zij specialiseerde zich in grafische vormgeving met als bijvak illustratie en animatie. Tegenwoordig werkt zij in Zwolle en zijn haar vrolijke grafische karakters t/m 31 oktober te zien in de Kunstetalage van KCO. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft ze haar grafische karaktertjes nu ook in stof gemaakt. Vanaf de straatkant is deze etalage-expositie te bekijken. Ilse Gerritsen neemt eveneens deel aan de expositie FOCUS 8: Culturele Affiches

In FOCUS 8 exposeren Zesentwintig ontwerpers en ontwerpbureaus uit Overijssel affiches met een culturele boodschap. KCO zet in deze expositie werk in de spotlights van grafische ontwerpers en grafische ontwerpbureaus en laat zien hoe uiteenlopend de verschillende ontwerpstijlen kunnen zijn.  

De expositie van Stephanie Jansen in de debatruimte is beperkt toegankelijk in verband met symposia. Bel voor meer informatie naar KCO 038-4225030.

 

Kunst & Cultuur Overijssel (KCO)

Kamperstraat 11-13 Zwolle

Openingstijden: di t/m vr  11.00 t/m 17.00

 

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer