Tweeëndertig Zwolse sporters gehuldigd

Zwolle – Tweeëndertig Zwolse sporters hebben woensdagmiddag 17 september in het Zwolse stadhuis het Gouden Sportboek getekend. Sportwethouder Janco Cnossen sprak alle sporters persoonlijk toe en zette iedereen in het zonnetje. De sporters tekenden in aanwezigheid van hun familie, trainers en coaches. 

Sinds 2008 organiseert de gemeente deze bijeenkomst eenmaal per jaar. In deze bijeenkomst werden alle sporters gehuldigd die hun prestaties hadden behaald tussen 1 september 2007 en 1 augustus 2008. Aan de hand van een film werd elke sporter of een team voorgesteld door middel van foto’s met daarbij zijn of haar prestatie(s).

Wethouder Janco Cnossen sprak over de inspiratie die topsporters, ook in de breedtesport, teweeg brengen. “Zwolle is trots op sporters die een topprestatie leveren. Trots, omdat we in Zwolle graag geïnspireerd worden. Omdat we graag in binnen- en buitenland bekend staan als een stad waar ambitieuze en succesvolle mensen tot bloei zijn gekomen”, aldus wethouder  Cnossen. “Voor een topprestatie moet je iets doen. Keihard trainen en discipline opbrengen. Overtuigingskracht hebben en in jezelf geloven. De sporters die het Gouden Sportboek tekenen hebben dat gedaan. En al die inspanningen zijn beloond met mooie medailles.” 

Sinds jaar en dag eert de gemeente Zwolle succesvolle sporters uit de stad door ze hun handtekening te laten plaatsen in het Gouden Sportboek. De eerste handtekeningen in het boek dateren van 1988. Sporters komen hiervoor onder andere in aanmerking als zij een eerste plaats op nationaal niveau of een podiumplaats op internationaal niveau behalen. 

Binnenkort zullen op de website www.sporthuldigingen.zwolle.nl de film en foto’s van de huldiging te zien zijn. Hier vindt u ook  meer informatie over de voorwaarden en aanmelding voor het Gouden Sportboek.

Artikel delen:

Reageer