Zwollenaar vast voor tientallen diefstallen

Zwolle – Op 23 juni 2008 werd een 28-jarige Zwollenaar aangehouden voor het plegen van meerdere inbraken en diefstallen, die plaats vonden in het afgelopen half jaar. Op de aanhouding volgde een langdurig onderzoek. Hieruit bleek dat de Zwollenaar zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan:

 • 14 woninginbraken, met name gepleegd in de wijken Berkum en Zwolle-zuid. De buit bestond onder andere uit digitale camera’s, laptops, gsm’s en kleding.
 • 7 autoinbraken waarbij navigatiesystemen werden ontvreemd.
 • 7 inbraken in schuren, garages en bergingen. Bij deze inbraken werd voornamelijk gereedschap meegenomen.
 • 3 overige diefstallen (fietsen/bromfietsen). 

De verdachte kwam bij de politie in beeld doordat hij gebruik maakte van één van de gestolen GSM’s. In de woning van de verdachte werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen. Een groot aantal van deze goederen kon, dankzij intensief speurwerk en diverse berichten in de Zwolse media, terug gegeven worden aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte zit op dit moment nog vast.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Begrijpend lezen is voor sommigen onder ons echt moeilijk. Er staat toch duidelijk dat er na de aanhouding een langdurig onderzoek heeft plaatsgevonden. Genoemde feiten zijn daarbij boven water gekomen. De volgende stap is die naar de Rechter.


  Maak melding

 2. Maar dan heeft ie met het voorarrest zijn straf er toch wel al op zitten?

  Hier in Zwolle Zuid zie ik trouwens ook wel eens een sprokkel rondfietsen (en laatst zag ik hem lopen) waarvan ik me afvraag of ie helemaal zuiver is… Iemand een idee over wie ik het heb?


  Maak melding

 3. Bijzonder Zwollenaar, je conclusie:

  geschreven door Zwollenaar, op 18 september 2008 om 23:40

  Begrijpend lezen is voor sommigen onder ons echt moeilijk.
  Daarmee doel je ongetwijfeld op Diana en mij.

  [Diana 23 Juni 2008? Waarom drie maand later nog plaatsen dan?

  geschreven door dick, op 18 september 2008 om 21:12

  Scherp Diana! En er is ook nog geen uitspraak?
  /quote]

  Logische contstatering van Diana, lijkt me. Daarom bevestig ik dat ook, vind de uitspraak lang uitblijven. Bovendien worden we hier nauwelijks op de hoogte gehouden over wat er na een arrestatie gebeurd. Is ook ondoenlijk, ben volgens mij (net als velen) wel geïnteresseerd in de uitspraak. Vraag me al een tijd af, waarom de uitspraak de ene keer snel volgt en de andere keer een tijd duurt. Met mijn “En er is ook nog geen uitspraak?” Wilde ik dus een gedachtenuitwisseling opzetten.

  Jammer dat jij dat negatief en verkeerd uitlegd. Interessant trouwens, “begrijpend lezen”. Begrijpend horen ook en begrijpend zien.


  Maak melding

 4. Hmmm, het hangt van het vergrijp af volgensmij. De zwaarte van het vergrijp bepaald voor welke rechter het komt(politierechter, meervoudige strafkamer, evt kantongerecht etc) Daarnaast moet het onderzoek compleet afgerond zijn voor ze tot veroordeling over kunnen gaan. Als er tijdens het onderzoek meer feiten aan het licht komen is dat reden om iemand langer vast te houden omhet onderzoek niet te belemmeren. En inderdaad als dit langer duurt dan de straf zal de officier iets meer eisen dan het voorarrest met eventueel een taaksraf en dan beslist de rechter vaak met aftrek van het voorarrest de strafmaat. Het zal natuurlijk nooit zo zijn dat iemand dan de vastgezeten dagen tegoed krijgt terwijl hij schuldig is. ;D


  Maak melding

 5. Bedankt John, je kunt heel goed gelijk hebben. Mis hier wel altijd de uitspraak. Ook lastig natuurlijk, om op elke zaak terug te komen. Maar op sommige grote?


  Maak melding

 6. @Bas en Zwollenaar,
  Leg het dan eens uit zodat wij het óók begrijpen.

  Het enige wat ík uit dit bericht begrijp, is dat er een verdachte op 23 juni 2008 in aangehouden, dat er bij die aanhouding een groot aantal goederen zijn aangetroffen in zijn woning en dat er een onderzoek is gestart.
  In bovenstaand bericht is ook te lezen dat die inbraken en diefstallen in het afgelopen half jaar zijn gepleegd.
  Gelezen op 18 september jl. is dat dus vanaf ergens in maart tot aan 18 september jl, of bedoelen ze de periode van december 2007 tot aan de aanhouding op 23 juni?

  Zoals meerderen hier wel begrijpen vraag ik mij dus ook af waarom het bericht nu pas/al geplaatst is,
  want…. ík begrijp uit wat ik heb gelezen, dat na drie maand het onderzoek is afgerond,
  maar wat is daar uitgekomen behalve dat ze weten waar een deel van de goederen vandaan zijn gehaald,
  dat er een deel van de goederen terug zijn bij de rechtmatige eigenaars,
  en dat de verdachte vermoedelijk schuldig is.
  Verder weten we toch niets, of júllie moeten meer weten?

  Logischer had ik het gevonden als ik op 24 juni jl het bericht had
  gelezen dat er een verdachte is aangehouden, dat daarbij een forse buit in zijn huis is aangetroffen en dat er een onderzoek is ingesteld,
  en dat ik later, dus na volledige afronding van dat onderzoek én de rechtzaak, had kunnen lezen wat daar uit is gekomen, óf de verdachte inderdaad schuldig is en inderdaad Dick, welke straf er door de rechter is opgelegd.  Maak melding

Reageer