Actiedag ‘Op voeten en fietsen naar school’

Zwolle – Verkeerswethouder Janco Cnossen verrichtte vandaag een officiële starthandeling voor de actiedag ‘Op voeten en fietsen naar school’.  De actiedag op tien basisscholen in Zwolle is gericht om ouders er toe aan te zetten hun kinderen niet met de auto maar met de fiets of te voet naar school te brengen.

Op de actiedag in Zwolle hield Veilig Verkeer Nederland een stickeractie met kinderen van tien basisscholen in dertien vestigingen. Er deden in totaal 2740 kinderen en 340 volwassenen mee. Kinderen uit groepen 3, 4 en 5 kregen deze dag stickerkaarten waarop zij gedurende vier weken zoveel mogelijk stickers verzamelen. Kinderen krijgen de stickers als zij te voet of op de fiets naar school komen. 

De actiedag is een landelijke actie van Veilig Verkeer Nederland. In Zwolle is de actie ontstaan met de financiële steun van de gemeente Zwolle en provincie Overijssel.

Meer informatie over de landelijke actiedag vindt men op www.veiligverkeernederland.nl.  

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Heel goed. Ik hoop wel dat al die ‘mooie’ zilvergrijze paaltje die de fietspaden in twee helften splits, de jeugd gaan parten gaat spelen: valpartijen. Want die zijn er aan de lopende band daar waar die grijze knuppels staan op de fietspaden.


    Maak melding

Reageer