Windesheimstudenten bieden hulp in Ethiopië

Zwolle – Op dinsdag 23 september vertrekken vier studenten van de School of Human Movement & Sports (voorheen Calo) van Windesheim naar de hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba. Daar geven zij verder inhoud aan het project dat zich richt op de positieverbetering van mensen met een handicap in Ethiopië . Het bijzondere aan het project is dat docenten en studenten van verschillende opleidingen en werkveldspecialisten samenwerken en hun specifieke kennis en expertise bundelen.

In Ethiopië leeft een groot aantal kinderen en volwassenen door hun handicap, en gebrek aan adequate hulpverlening of door puur onbegrip in een sociaal isolement. Ze worden vaak als nutteloos en kansloos beschouwd. Met dit project willen de studenten met behulp van sport en bewegen het welzijn, de gezondheid en de ontwikkeling van deze mensen stimuleren.

In samenwerking met Stichting DIR en Hogeschool Windesheim werkt Respo International aan capaciteitsopbouw op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een handicap in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Al meer dan 55 instellingen voor mensen met een handicap worden direct of indirect ondersteund met het opzetten van een sport- en beweegprogramma’. Het Respo Centre met opgeleide Ethiopische sportdocenten vervult hierin een centrale rol. Vanuit dit centre wordt gestreefd naar voorlichting en kennisoverdracht door middel van workshops en train-the-trainer-programma’s. Diverse werkveldspecialisten leveren een bijdrage aan de realisatie van het project. Daarnaast hebben afgelopen drie jaar liefst 33 studenten een bijdrage geleverd aan de lokale projectontwikkelingen. Ook het komende jaar gaan weer 10 studenten verder inhoud geven aan het project.

Het project is een initiatief van Respo International. Respo International is een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van duurzame beweeg- en sportprogramma’s voor mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Mensen met een handicap in ontwikkelingslanden behoren tot de allerarmste bevolkingsgroepen. Door het ontwikkelen en organiseren van beweeg- en sportprogramma’s beïnvloedt Respo International het leven van veel mensen met een handicap op een positieve manier. Via de verschillende projecten komen zij in contact met anderen, leren zij hun beperking te relativeren en bovenal, plezier te maken met anderen.

Artikel delen:

Reageer