Rij met je harT en niet te harD

Zwolle – De wijkvereniging Veeralleekwartier, Politie, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Gemeente organiseren op 20 september a.s. een verkeersveiligheidsactie. Het evenement vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur en het centrale ontmoetingspunt is  het voorplein van het Veerhuys. Verkeersveiligheid is een veel besproken onderwerp in wijkvergaderingen in de Veerallee. Bewoners klagen over te hard rijden in de wijk. Zij geven aan dat de maximumsnelheid door de invoering van de 30 km/u zone veelvuldig wordt overtreden, toch zijn het vaak de bewoners uit eigen buurt die te hard rijden.

Tijdens de verkeersveiligheidactie probeert een politieagent met politieauto uit hoe hard in de Wilhelminastraat gereden kan worden en demonstreert de wijkagent snelheidsmeting met lasergun. Met pionnen op straat toont de politie hoe lang de remweg is bij bepaalde snelheid. De politie presenteert ook de uitkomsten van snelheidsmetingen die deze week in de Veerallee plaatsvinden.

Kinderen uit de Veerallee kunnen meedoen aan een ansichtkaartenactie van de VVN in het kader van de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ieder kind kan op die kaart een persoonlijke verkeersboodschap schrijven voor iemand uit zijn omgeving. 

Een instructeur van de Chauffeursvereniging Friesland met een speciale truck en trailer geeft les aan kinderen uit de wijk over het veilig omgaan met vrachtauto’s en andere grote voertuigen, vooral over het gevaar van de dode hoek. Vanwege de benodigde ruimte voor de truck wordt deze opgesteld in de Prins Bernhardstraat, vlakbij de Kon. Wilhelminastraat.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer