Laatste concert The Hellacopters

Zwolle – Maanden is het al bekend en nog even en het is echt een feit. Dinsdag 30 september is de allerlaatste kans om de Zweedse superformatie The Hellacopters live te aanschouwen. De band gaat uit elkaar en geheel in stijl is er een afscheidstour. Poppodium Hedon heeft de eer om gastheer te mogen zijn van het laatste concert ooit in Nederland, een show die bij voorbaat al als onvergetelijk wordt bestempeld.

The Hellacopters staan bekend om hun extreem harde rock dat soms een ongekend geluidniveau haalt. Het uit elkaar gaan van de band roept vele reacties op, maar frontman Nicke Andersson heeft een heldere verklaring. “Het is simpelweg beter om te stoppen wanneer je nog rete-goed bent, dan te stoppen om de verkeerde redenen”. Op de valreep brachten de mannen nog een laatste album uit. Head Off is een perfecte opsomming van de geschiedenis van de band ( Hoewel er geen enkel nummer op staat dat de rockers zelf geschreven hebben, maar desondanks van de band geen coveralbum genoemd mag worden). Voor de fans een echte must-have dus.

Dat de band bezig is met de laatste tour door Europa merken we ook bij Hedon. Vanuit o.a. België, Duitsland, Engeland en Hongarije komen aanvragen voor kaarten binnen en enkele buitenlandse muziekbladen vliegen zelfs recensenten in. Als Nederlandse rockliefhebber kan je dan natuurlijk niet achterblijven. 

Over het daadwerkelijke optreden zelf laten we graag Andersson aan het woord: “Ik garandeer dat een ieder die nog steeds opschept over dat briljante optreden waar hij bij was van The Hellacopters ergens terug in de jaren negentig blablabla gigantisch op zijn nummer wordt gezet, vernietigd! “This show will be of the hook!” 

THE HELLACOPTERS (Farewell Tour) / support: BLOODLIGHT

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Dinsdag 30 september

Open                          : 20:00 uur

Aanvang                     : 21:00

Entree                         : € 20,00 (excl. €1,- servicekosten) 

Kaarten verkrijgbaar via Plato en VVV in Zwolle, www.hedon-zwolle.nl en indien niet uitverkocht aan de deur van Hedon op de avond van het concert. Zie de website voor alle informatie.

 

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. En dan ook gewoon de allerlaatste show in Hedon geven. Geweldig ik ben van de partij.

    “Het is simpelweg beter om te stoppen wanneer je nog rete-goed bent, dan te stoppen om de verkeerde redenen”
    Wat dat betreft is hij ook wel op tijd uit Entombed gestapt 😉


    Maak melding

Reageer