Pijmanstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Pijmanstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Tropische hitte, later heel misschien onweer

Zwolle – Maandagochtend begint Zwolle met ongeveer 18 graden op de stadsthermometers. Behalve veel zon is er boven de stad middelbare en hoge bewolking te zien. De temperatuur loopt op naar een tropisch niveau boven de 30 graden. We stevenen af op een bloedheet maximum van 35 graden aan het eind van de middag.

Dan ontstaat heel misschien een enkele onweersbui. Die kans bestaat ook in de avond, maar de onzekerheid over de onweerskwestie is groot. Wel zeker is dat de hittegolf, die intussen een feit is, nog tot het eind van de nieuwe week aanhoudt. Tot en met donderdag worden maximumtemperaturen rond 35 graden berekend voor Zwolle. De wind is meestal zwak.

Na maandag blijft het puffen en steunen in de hitte. De zon drijft het kwik ‘s middags omhoog naar tropische hoogten. In de nachten is het met temperaturen boven de 20 graden voor veel Zwollenaren te warm om de slaap te vatten.

De kans dat een donderbui oppopt boven de stad is aanvankelijk klein. Maar vanaf donderdag is de mogelijkheid van verkoelend onweer reëel. Vrijdag wordt de overgang verwacht naar minder heet, maar nog steeds warm zomerweer.

Artikel delen: