D66 wil forse vermindering sociaal isolement

Zwolle – D66 wil met een initiatiefvoorstel een einde te maken aan het sociaal isolement waarin veel mensen in Zwolle zitten. Naar schatting gaat het om bijna duizend senioren inwoners van Zwolle die eenzaam zijn. Uit gesprekken met het Cosbo, Stichting Welzijn Ouderen (SWOZ) en de Cliëntenraad WMO blijkt dat er grote behoefte is aan actie. Het wordt tijd dat er structureel hulp komt voor mensen die in sociaal isollement zitten. Helemaal omdat het aantal ouderen de komende jaren flink zal stijgen. Nu al blijkt dat zo´n 60% van de mensen in een verzorgings- of verpleeghuis nooit bezoek krijgt.

In Zwolle zijn er nu al tal van voorzieningen waar de burgers gebruik van kunnen maken. Echter omdat men zich vaak zelf moet aanmelden, gebeurt dat door mensen die in sociaal isolement verkeren niet. De drempel is dan eenvoudigweg te hoog. D66 wil hier met haar voorstel verandering in brengen. Het belangrijkste onderdeel van haar voorstel is dan ook een pro-actieve benadering van de doelgroep door middel van huisbezoeken.


Artikel delen:
Reacties 4
  1. Prima initiatief, maar wie moeten die huisbezoeken afnemen? Vrijwilligers of laag betaalde hardwerkende medemensen? Als het betaald mag worden, zal er hooguit een beperkt budget voor komen terwijl er steeds meer (alleenstaande) ouderen bijkomen?


    Maak melding

  2. Positief voorstel van D66. Maar inderdaad, hoe gaan we dit realiseren ? Neemt Jan J. zelf het voortouw ? Misschien kan hij zijn keegstaande kantoorpand aan de Hortensiastraat in gaan richten als een ontmoetingsplaats voor ouderen die daar door hemzelf naar toe gebracht worden.    Maak melding

Reageer