Kat achtergelaten in reismandje in parkeergarage Stadshagen - Foto: Dierenambulance Zwolle
Foto: Dierenambulance Zwolle

Kat achtergelaten in reismandje in parkeergarage Stadshagen

Zwolle – Een vrouw sloeg maandagmorgen alarm, toen zij naar haar werk wou gaan en een reismand zag staan. Deze reismand stond in de parkeergarage aan de Wade. In de reismand zat kater met een rood/witte vacht. De vrouw nam het dier mee naar huis en belde de dierenambulance.

Eenmaal ter plaatse werd er door de vrijwilliger van de dierenambulance gecontroleerd of de kat gechipt was. Dit was echter niet het geval. De dierenambulance heeft het dier naar het Dierenasiel Zwolle gebracht.

“De kat heeft waarschijnlijk al langere tijd in het reismandje gezeten, aangezien hij in de reismand geplast en gepoept heeft. Hierdoor is hij erg vies geworden en moesten wij hem wassen”, vertelt een medewerkster van het dierenasiel. Toch gaat het naar omstandigheden goed. “Het is een lieve kater, hij is aanhankelijk en hij spint.” Dinsdag zal de kat gezien worden door de dierenarts om te kijken of hij verder gezond is.”

De reden van het achterlaten van de kat is tot dusver onbekend. De medewerkster van het dierenasiel vertelt dat er vaker gedumpte katten binnengebracht worden. “In sommige gevallen is het een financiële kwestie. Mensen hebben dan geen geld om voor het dier te zorgen en kunnen ook de afstandskosten niet betalen.”

Voorlopig blijft de kat nog in het asiel. “De komende veertien dagen blijft de kat in quarantaine. Dit is zo geregeld zodat baasjes van dieren de mogelijkheid hebben om hun dier uit het asiel te halen. Als het dier gezond is en na twee weken niet is opgehaald, kan hij geadopteerd worden.”

Foto's 2
Kat achtergelaten in reismandje in parkeergarage Stadshagen - Foto: Dierenambulance Zwolle
Foto: Dierenambulance Zwolle
Artikel delen: