Buffoons op Borrelsboot

Zwolle – Dit seizoen wordt niet wekelijks doch maandelijks de gezellige (meestal gratis toegankelijke) muzikale avond georganiseerd. De Willem-Jan/Borrelsboot  probeert dan wel wat steviger uit te pakken. Dat is deze eerste keer prima gelukt, want het is Aorta Zwolle gelukt de zeer befaamde popgroep The Buffoons vast te leggen en zij zullen hun close-harmony-pop-klanken uitstrooien in de salon van het partyschip.

Midden jaren 60, in de bloeitijd van de Nederpop, was de Twentse stad Enschede een broedplaats van popgroepen. Hieronder ook The Buffoons, die met hun perfecte close-harmony zang en repertoire van onder andere The Beach Boys en The Ivy League een enorme schare fans kende.
De populariteit van The Buffoons bleef niet beperkt tot Oost-Nederland. De groep drong ook door tot de burelen van het toenmalige Bovema, EMI’s Nederlandse vertegenwoordiger die The Buffoons onmiddellijk een contract aanbood. Meteen de eerste single van The Buffoons getiteld Tomorrow Is Another Day / My World Fell Down, een zogenaamde dubbele A-kant, werd de eerste nationale hit en bereikte in oktober 1967 de 8e plaats in de Top-40. Er volgden vele hits en tot in de 70-er jaren werd de topparade regelmatig bestormd.

Gek genoeg hebben The Buffoons nog niet in Zwolle gespeeld. Daar komt dus nu verandering in. Het concert zal, zoals alle optredens op de boot, een intiem karakter hebben. Toegang is gratis. Reserveren kan niet, dus wees op tijd!! Want vol = vol. 

In het kort: 

Wat?              The Buffoons

Wanneer?      Donderdag  25 september 2008

Waar?                        De Willem-Jan (hoek Pannekoekendijk / Schuttevaerkade)

Hoe laat?       Open vanaf 20:00 uur / Show vanaf 21:00 uur

Toegang?      gratis

Info?               www.thebuffoons.nl 

Eventueel meer informatie is te vinden via www.borrelsboot.nl of telefonisch 038-4550515.

 

 

Artikel delen:

Reageer