Start proefproject begeleid wonen aan Bachlaan

Zwolle – In het woonblok aan de Bachlaan, in de woningen met huisnummers 55 tot en met 77, start het Leger des Heils vanaf 1 oktober een proefproject begeleid wonen. Het gaat om tijdelijke huisvesting met begeleiding voor een aantal kwetsbare gezinnen en ex-zwerfjongeren die zich zelfstandig nog niet kunnen redden. Er is in totaal ruimte voor zeven gezinnen en vier jongeren. Het huisvesten van bewoners vindt geleidelijk plaats. Het project duurt tot 2011 of 2012. Eind 2009 worden de resultaten van dit project tussentijds geëvalueerd.  

SWZ en het Leger des Heils hebben in onderling overleg deze plek gekozen. Op deze locatie zijn voldoende geschikte woningen beschikbaar en is een groepsgewijze aanpak mogelijk. De initiatiefnemers verwachten dat de omgeving weinig of geen nadelen zal ondervinden van dit project. Begeleiders zijn gedurende de dag ter plekke aanwezig. De begeleiding richt zich op hernieuwd zelfstandig wonen. Op dit moment is begeleiding en huisvesting van gezinnen alleen mogelijk in de crisisopvang van het Leger des Heils. Voor de ouders wordt het dan zeer moeilijk een gewone opvoedingssituatie te organiseren. 

 

Er is één vast contactpersoon die men kan benaderen met inhoudelijke vragen over het project. Voor de direct omwonenden wordt een inloopspreekuur georganiseerd op vrijdag 19 september. Zij hebben hiervoor een schriftelijke uitnodiging ontvangen.

Er is een algemene inloopspreekuur op 26 september tussen 16.00 – 21.00 uur in het wijkcentrum Holtenbroek. Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen uit heel Holtenbroek. Ook tijdens deze bijeenkomst zullen medewerkers van het Leger des Heils, SWZ en de gemeente aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Mooie menslievendheid, als dit gaat slagen is het ook een mooi voorbeeld van uitstekende samenwerking tussen SWZ en het Leger des Heils.

  Daar mo?ten wel goede mensen zitten.


  Maak melding

 2. En dan heeft Pp het pas nog over het GENEUZEL van de SP. Pp -zie je nu zélf ook niet in -dat niet de SP -maar dat JIJ een grote NEUZELAAR bent? >:( >:( >:(


  Maak melding

 3. Pp, je hebt het steeds over de doodstraf en met harde hand aanpakken, maar wanneer een kwetsbare groep zich weer op een fatsoenlijke manier in de maatschappij probeert te mengen, dan vind je dat idioot. Wat wil je nu eigenlijk?

  Je zet jezelf zo wel neer als iemand, die maar een taal kent, de taal van destructie.


  Maak melding

 4. Heeeej weer nieuwe buren ;D ah ik heb er geen last van :), ik zeg een goed project iedereen verdient een dak boven ze hoofd en beter dan leegstand he 😉


  Maak melding

 5. Slim, in de slechtste straat van holtenbroek, waar al veel drugsdealers en zwervers in de half leegstaande krotten rond zwerven, probleemgezinnen en ex zwerfjongeren plaatsen. Dit is ghettovorming. De gemeente moet ze toch ergens dumpen? De bachlaan zou uiterlijk eind 2010 gesloopt worden, maar ik lees dat het project loopt tot 2011/2012. Er worden geen ‘normale’ huurders meer geplaatst in de flats die nu leeglopen. Dat wil zeggen dat over 2 of 3 jaar de straat kampt met lege, verrotte flats, waar her en der wat mensen wonen, en de weinige sociale controle die er al was totaal verdwenen is. Ik voorspel sombere tijden voor dat deel van holtenbroek, dit is een flinke stap terug…..Of heb ik ongelijk?


  Maak melding

 6. @dezzenaar
  Ik ga in je verhaal mee. Volgens mij is dit inderdaad niet de meest gezellige buurt van onze stad. Deze kwetsbare gezinnen en jongeren kunnen op deze locatie makkelijk in contact komen met het verkeerde soort mensen.

  Wat is dan het nut van dit proefproject ? Laat deze mensen lekker bij de familie Jansen Harms in Lutjebroek gaan wonen en ze dus een nieuwe start gunnen op het platteland.


  Maak melding

 7. Beetje erg zwart wit bekeken vind je ook niet? Ik weet zeker dat wanneer er gekozen word voor een sfeerloze wijk zoals Berkum er gelijk die dag nog een stille tocht georganiseerd word ter protest.
  De ligging aan de bachlaan vind ik niet eens zo’n slechte plek. De mensen die hier worden geplaatst die kennen de klappen van de zweep wel en willen vaak niets anders dan hun leven (weer)op orde krijgen. Met goede begeleiding leren ze de juiste keuzes te maken.Ze starten met een groepsgerichte aanpak en er is gerichte begeleiding aanwezig. Wat heeft het voor zin deze mensen in een ‘nette”wijk te plaatsen als ze er in de toekomst toch niet kunnen wonen?  Maak melding

 8. ik vind dat holtenbroek juist vooruit gaat en als deze gasten komen ook hoor want ze willen vooruit en niet achteruit dus knallen met die gasten ;D


  Maak melding

 9. bachlaan oude meuk
  Heel holtebroek gaat vooruit behalve de bachlaan…
  De woningen zijn in de winter sterves koud en alles wat er in zit is oude meuk.
  De muren bestaan uit gruis dus niet even snel een gaatje boren om iets op te hangen.

  Dan de huur die wordt elk jaar hoger en de kwaliteit van de woning is diep triest,
  door het hele huis 1 gaskachel in de woonkamer, een te oude mini geiser in de keuken, als je melding maakt dat hij oud is en rare luchtjes veroorzaakt wordt je vertelt om het raampje maar open te zetten dan kan het goed luchten….. daarbij tocht het in alle gaten en hoeken en wordt de sloop nog eens uitgesteld tot 2011/2012

  dus vanuit de SWZ wordt er niks gedaan! Dan zie je dat bij de mensen die er in komen van het Leger Des Heils radiatoren, nieuwe koperelijdingen en nieuwe pvc buizen worden gelegt.

  die mensen krijgen het zeker goed maar de rest van de mensen in de bachlaan gaat erop achteruit.

  als je zelf wil verbouwen (grotere geiser, cv, wat dan ook) is het een slechte investering want het wordt toch gesloopt.

  Ik snap niet dat je mensen die een nieuwe start nodig hebben in zo’n brakke flat douwen.

  maar blijkbaar ben ik de enige die klacht over de slechte kwaliteit woningen in de bachlaan

  Met veel vocht en tocht heb je slechte leef omstandigheden tuurlijk kan je er wat aan doen
  maar dan kom je op ideeen zoals vochtvreters (zijn best prijzig) electrische kachels zijn tegenwoordig bijna alleen nog maar in de 2000W uitvoeringen.

  naja zo kan ik nog wel even door gaan…..  Maak melding

Reageer