Landstede studenten weer in organisatie Davis Cup

Apeldoorn/Zwolle – Dit weekend speelt het Nederlandse Davis Cup team tegen Zuid-Korea. In het hagelnieuwe Omnisportcentrum in Apeldoorn spelen Robin Haase, Jesse Huta Galung, Thiemo de Bakker, Peter Wessels en Matwé Middelkoop hun wedstrijden tegen het team van Zuid-Korea. De wedstrijden zijn voor het Nederlandse team extra van belang vanwege de mogelijke promotie naar de wereldgroep. Studenten van Landstede spelen een belangrijke rol in de organisatie van dit evenement.

Elke dag ondersteunen ruim dertig studenten van de opleiding Sport & Bewegen bij de opvang van gasten en de logistiek rondom het publiek. Leerdoel voor de studenten is vooral dat ze ervaren wat er zoal komt kijken bij de organisatie van zo’n groot evenement. Ze krijgen inzicht in de functie van draaiboeken en maken zelf mee wat dit in de praktijk inhoudt. ‘De deelnemerslijst was binnen een mum van tijd gevuld’, aldus begeleidend docent Goos Karsten.’Het is voor de studenten een unieke leerervaring om bij zo’n topevenement te helpen. Net als vijf jaar geleden, toen de Davis Cup in Zwolle was, is er nu weer veel animo. Voor de studenten is dit op een hele leuke manier leerzaam. Landstede grijpt dergelijke kansen met twee handen aan.’ 

Net als vijf jaar gelden, is Landstede bij dit evenement betrokken omdat het een vergaande samenwerking heeft met de Libéma-groep (waaronder de IJsselhallen in Zwolle). Deze organisatie regelt de accommodaties of organiseert zelf grote evenementen. Doordat Landstede met dergelijke organisaties partnerschappen aangaat, kan zij voor haar mbo-studenten uitdagende buitenschoolse leerlomgevingen bieden. Landstede heeft onder andere partnerschappen met Walbi World, FC Zwolle, Omroep Zwolle, De Veluwse Bron, het RBT-Vechtdal IJsseldelta en Odeon De Spiegel Theaters.   

Artikel delen:

Reageer