PEC Zwolle boekt tweede oefenzege

PEC Zwolle boekt tweede oefenzege

Zwolle – Voor de tweede keer heeft PEC Zwolle een competitiegenoot verslagen in een oefenduel. Waar woensdag AZ in Epe met 0-1 werd verslagen, werd zondag ook Heracles Almelo met die cijfers geklopt. Sam Kersten tekende voor de Zwolse treffer.

Mustafa Saymak kreeg de eerste mogelijkheid. Na een verre uittrap van Xavier Mous en een doorkopbal kreeg de middenvelder vrij baan richting het doel van Janis Blaswich, ware het niet dat de sluitpost eerder bij de bal arriveerde. Daarna noteerde ook Heracles Almelo een flinke kans.

Uit een hoekschop die bij de tweede paal werd teruggekopt, schoot Orestis Kimourtzoglou hard op doel maar trad Mous kordaat op. Via Sai van Wermeskerken, die als opkomende rechtsback veel gevaar stichtte, werd de volgende Zwolse kans gecreëerd. De voorzet ging net voorbij aan Zian Flemming, maar daarachter stond nog Vito van Crooij, die Blaswich met de benen een zeker doelpunt zag voorkomen.

Ook na de drinkpauze werd PEC Zwolle opnieuw gevaarlijk over rechts. Nu vond Van Wermeskerken Flemming wél, maar ging het schot uit de draai in de handen van Michael Brouwer, die Blaswich was komen te vervangen. Bij PEC Zwolle werd Bram van Polen na een half uur afgelost door Marc-Olivier Doué.

Ruim vijf minuten voor rust kwam PEC Zwolle dan toch op voorsprong. Een mooie combinatie tussen Van Crooij en Kenneth Paal leverde een vrije trap op toen de linksback door Marco Rente onderuit getikt werd. De vrije trap werd door Dean Huiberts bij de tweede paal neergelegd, alwaar Sam Kersten de bal net over de lijn frommelde. Hoewel Brouwer het speeltuig terug het veld induwde, stond de assistent-scheidsrechter al met de vlag omhoog, waarna ook arbiter Bas Nijhuis het doelpunt goedkeurde. Met een 0-1 voorsprong ging PEC Zwolle de rust in.

Na rust veel nieuwe namen aan de aftrap van de tweede helft in het snikhete Almelo. Zo maakten bij PEC Zwolle onder anderen Destan Bajselmani, Yuta Nakayama, Jesper Drost en Mike van Duinen hun opwachting. Laatstgenoemde zette doelman Brouwer, die samen met Delano Burgzorg de enige speler was die ook na rust het shirt van Heracles droeg, aan het werk met een lepe boogbal. De grootste twee kansen waren voor Heracles en vielen achter elkaar te noteren. Mous redde echter twee keer grandioos, waarna twee Heraclieden elkaar in de weg liepen om alsnog op gelijke hoogte te komen.

In het restant van de tweede helft gaf PEC Zwolle op één kans na, die overigens na de knappe redding van Mous werd afgefloten vanwege buitenspel, niets meer weg. Zelf creëerde het nog wel de nodige kansen die niet besteed waren aan Van Duinen, Clint Leemans en Samir Lagsir. Die laatste twee drukten overigens samen met de voor rust al ingevallen Doué een prima stempel op de wedstrijd. Jeugdexponent Lagsir had zijn optreden misschien nog wel moeten opluisteren met een doelpunt, maar doelman Brouwer stond zijn mannetje en liet zich niet nog eens passeren. Zakelijk trokken de Zwollenaren de minimale voorsprong over de streep.

Bron: PEC Zwolle

Artikel delen: