Steenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Steenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig, heet en een kleine kans op een onweersbui

Zwolle – Dinsdagochtend heeft Zwolle een tropennacht achter de rug. Terwijl je wakker lag, is de temperatuur aan het eind van de nacht eindelijk in de buurt van 20 graden terechtgekomen. Maar er niet onder gedaald. Na zonsopkomst om 6.12 uur gaat de verwarming weer aan buiten.

De zon schijnt tussen hoge sluierwolken door en verhit lucht uit het oosten die van zichzelf al warm is. Dat mondt uit in ongeveer 34 graden aan het eind van de middag. Dan verschijnen stapelwolken boven de stad. Er is een kleine kans dat daaruit in de avond een onweersbui ontstaat. Mocht dat gebeuren, dan kan het een kort maar krachtig exemplaar zijn. De wind is zwak uit het oosten, rond het middaguur mogelijk even matig, kracht 3.

Woensdag is qua zon, grote hitte en in de avond een kleine onweerskans vergelijkbaar met dinsdag. Een maximumtemperatuur tegen de 35 graden.

Donderdag wordt de hitte drukkender doordat de luchtvochtigheid toeneemt. In de middag groeit de kans op een onweersbui. In de avond is de onweerskans het grootst.

Vrijdag is de warmte minder extreem, de tropische 30-gradengrens wordt waarschijnlijk niet meer overschreden. Maar 25+ graden zit er nog steeds dik in. Er is kans op een bui. De wind heeft de hete oosthoek verruild voor het warme zuidwesten.

Artikel delen: