Leerlingen De Sprankel houden Olympische Spelen

Zwolle – De leerlingen van academische basisschool De Sprankel uit de Zwolse wijk Stadshagen kropen donderdag in de huid van Olympische sporters. Op de atletiekbaan van atletiekvereniging PEC 1910 hield de school een Olympische sportdag. Om 13.15 uur ontstak schoolleider Durk de Boer het Olympisch vuur. Daarna streden de scholieren in sport en spel met elkaar om eeuwige roem.

De verschillende groepen binnen de school vertegenwoordigden ieder een land. China deed mee, maar ook Frankrijk, Italië, Griekenland, Amerika en natuurlijk Nederland. De sportdag sluit aan op het thema ‘Olympische Spelen’ waarmee de school momenteel aan de slag is. In allerlei lessen komt het thema terug: sport staat centraal, of juist de verschillende landen die meededen aan de Olympische sportdag.

De Sprankel startte het schooljaar met een thema in het kader van groepsvorming. Schoolleider De Boer legt uit: “Als school in een nieuwbouwwijk hebben we veel met verhuizingen te maken. Ieder jaar zijn er nieuwe kinderen. Door het jaar met een thema te starten, worden groepsvorming en processen binnen de groep bevorderd. De kinderen moeten namelijk veel samenwerken en leren elkaar zo beter kennen.” Academische basisschool De Sprankel is een samenwerking met de Educatieve Academie van de Gereformeerde Hogeschool. Behalve basisschool is De Sprankel een opleidingsinstituut voor nieuwe leerkrachten. Pabostudenten van de Gereformeerde Hogeschool draaien op De Sprankel mee als volwaardig leerkracht. Zo ontstaat voor zowel de studenten als de leerkrachten van De Sprankel een boeiende leeromgeving, die de balans zoekt tussen theorie/kennis en praktijk/vaardigheden.

Artikel delen:

Reageer