Kledinginzameling Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning

Kledinginzameling Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning

Zwolle – De komende tijd valt bij inwoners van Zwolle een kledinginzamelzak van de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning (VPGO) in de brievenbus. De zakken worden tussen 13 en 28 augustus weer opgehaald.

De Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning maakt het mogelijk dat ruiters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking paard kunnen rijden op verschillende locaties in Nederland, waaronder SPG ’t Hoefijzer in Zwolle. Deze Zwolse manege zorgt ervoor dat ruim 200 mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking wekelijks kunnen paardrijden.

Maneges hebben vooral vrijwilligers in dienst, maar het onderhoud van de paarden, de manage en ook investeringen als tilliften en rolstoelen kosten veel geld. Met deze kledinginzamelactie haalt de VPGO kleding op bij inwoners, om deze vervolgens weer door te verkopen. De opbrengst van deze kleding wordt over alle dertien aangesloten stichtingen verdeeld.

Tussen 10 en 21 augustus worden er daarom kledinginzamelzakken verspreid in Zwolle. Hier kunt u kleding in stoppen die u kunt missen. Op de inzamelzak staat wanneer de zak weer opgehaald wordt en een telefoonnummer voor eventuele vragen.

Artikel delen: