Voorronde Nederlandse Techniek Kampioenschappen

Zwolle – In de herfstvakantie kunnen jeugdspelers voetbaltechniek, de zogenaamde Moves & Skills leren. Iedere voetballer in de leeftijdcategorie 7 t/m 16 jaar krijgt de hele dag techniektrainingen met wedstrijd- en competitievormen gevolgd door een diploma. Voor Oost Nederland worden deze trainingen en voorrondes op woensdag 22 oktober a.s. op Sportpark de Pelikaan in Zwolle gespeeld.

De hele dag is het op 22 oktober van 9.00 uur tot 16.30 uur op de accommodatie van HTC ‘voetbal, voetbal en nog eens voetbal’. ’s Ochtends worden jeugdspelers in teams ingedeeld om onder begeleiding van de opgeleide techniektrainers te trainen op techniek (Skills) en oefenvormen (Moves).

Na een korte pauze zijn er allerlei wedstrijdvormen 1:1, 2:2, 3:3, waarbij uitsluitend gelet zal worden op voetbaltechniek. Tussen de middag nuttigen de deelnemers en trainers met z’n allen een gezonde lunch waarna het middagprogramma volgt met techniektrainingen, wedstrijdjes en afwerkvormen. Na de voorrondes en trainingen, die ook elders in Nederland worden gespeeld, gaan de beste techniekspelers uit hun leeftijdscategorie op het Nationaal Sportcentrum Papendal op de fi naledag 26 oktober 2008 strijden wie de beste van Nederland is in zijn of haar leeftijdscategorie. Op deze landelijke fi naledag zal Minister Ab Klink van Volksgezondheid , Welzijn en Sport de prijsuitreiking verzorgen samen met René Meulensteen, de veldtrainer van het eerste elftal van Manchester United. Maar, het belangrijkste is dat jeugdspelers meedoen en Moves & Skills gaan aanleren. Daarom worden alle deelnemers met een Moves & Skills diploma, een bal, een shirt en een profcontract voor één dag beloond. Vooraf opgeven voor deze dag is noodzakelijk en kan via www.moves-skills.nl of www.pelikaan-zwolle.nl. De kosten voor deze dag bedragen 35 euro per deelnemer.

Artikel delen:

Reageer