Syntus Overijssel breidt dienstregeling uit per 16 augustus - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Syntus Overijssel breidt dienstregeling uit per 16 augustus

Zwolle – Vanaf zondag rijdt een groot aantal van de buslijnen weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. Daarnaast zijn er een aantal lijnen die de vakantiedienstregeling rijden en er zijn lijnen die de vakantiedienstregeling rijden met daaraan toegevoegd extra ritten.

Syntus houdt, in verband met corona, extra bussen stand-by, die zij kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn zij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en het OV veilig en comfortabel te houden. De dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020.

Gespreid rijden i.v.m. nieuwe schooljaar
De dienstregeling van de scholierenlijnen en enkele buslijnen die langs scholen rijden, wordt vanaf 16 augustus meer gespreid. Dat betekent dat de bussen, in tegenstelling tot de gebruikelijke dienstregeling, vaker buiten de spits starten met rijden. Dat is onder andere besloten na gesprekken die zijn gevoerd met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal studenten in onze bussen.

Meer informatie over de dienstregeling vind je op deze pagina. Voor een actueel reisadvies en de juiste vertrektijden adviseert Syntus reizigers hun reis voor vertrek altijd te plannen via de reisplanner of 9292.nl.

Reisregels
Om het OV samen verstandig te gebruiken, gelden de volgende reisregels in de bussen:

Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht voor reizigers van 13 jaar of ouder. Zet je mondkapje op voordat je instapt.
Vermijd (indien mogelijk) drukke (spits)tijden,
Geef elkaar de ruimte op de halte, in het voertuig, en bij het in- en uitstappen.
Houd rekening met elkaar.

Kuchschermen
Via OV-NL deed TNO, namens de gezamenlijke vervoerbedrijven, afgelopen periode onderzoek naar de veiligheid van plastic kuchschermen in bussen en trams, met positieve uitkomst. Het plaatsen van kuchschermen vormt voor buschauffeurs een beter alternatief dan een gesloten voordeur. Daarom zijn reizigers binnenkort weer via de voordeur welkom in de bussen. Hoewel het nog even duurt voordat de schermen in de bussen zijn geplaatst, is Syntus blij dat zij reizigers straks weer persoonlijk voor in hun bussen welkom kunnen heten.

Artikel delen: