Weer actie Guerrilla Gardeners

Zwolle –  De Guerrilla Gardeners moesten weer in actie komen! Het is nog nodig. Donderdag rond middennacht hebben zij weer toegeslagen, met groene munitie en hangingbaskets togen zij richting Schaepman.Een lelijke puist binnen de grachten van Zwolle. Naast dat het grijs, saai  en ongezellig oogt is het vast ook niet erg zuiver in de omgeving van deze
lakfabriek. Op dit moment dan niet productief maar op die plek maar het blijft een gedrocht, aldus de guerilla gardeners.

Sinds deze week wel iets verbeterd doordat de Voedselbank er ook gebruik van gaat maken. Daarom het idee om het dan toch iets op te groenen en  menselijker te maken!
Het verschijnsel ‘guerrilla gardening’ is over komen waaien uit Engeland 
en  de Verenigde Staten. Betrokken bewoners met groene vingers toveren,  gewapend met gieter, schop en planten, de stad om in een groene oase. In Zwolle zijn momenteel ongeveer 12 Guerrilla Gardeners actief. Ze leggen  contact via de website www.guerrillagardeners.nl (een initiatief van  GroenLinks). Daar besluiten ze wat de volgende plek is die onder handen wordt genomen.

De start in mei dit jaar was een triest stukje woestijn tussen spoor en
woon/leefgebied van Assendorp. De tweede actie in juni heeft de 
mogelijkheid  geboden aan de bewoners van de studentenboot om eindelijk eens natuurlijk  te kunnen genieten van geurende en bloeiende platenbakken in hun betonnen  voortuin. In juli hebben we een brug in het kansloze stukje Zwolle, de  Hessenpoort, opgevrolijkt met huiselijke geraniums en opvallende en  levenskrachtige  paarse en witte bloemen om zo de betonnen zakelijkheid te doorbreken.

Deze acties zijn een onderdeel van de landelijke GroenLinks-campagne ‘Dit
land kan zoveel groener’. Ook in Zwolle komt GroenLinks met groene
initiatieven. Dat is volgens GroenLinks/DeGroenen -raadsleden Anneke
Nusselder en Aysenur Ekinci hard nodig. ‘Hoewel Zwolle de groenste stad 
van  Europa is, hebben we nog veel lelijke grijze plekken in onze stad. Dat
is jammer, want groen is goed voor de gezondheid, het sociale welzijn en
voor de luchtkwaliteit. We steken daarom ook zelf de handen uit de mouwen  om  Zwolle nog groener te maken.’


 GGrrr, wij blijven alert…..

Artikel delen:
Reacties 10
 1. GEZELLIGE en ludieke actie. Bloedlelijk pand idd, maar het is er schijnbaar niet weg te krijgen. Oh ja, die plantenbakken; was ook kleurrijk bedacht. Succes met het inkleuren van Zwolle.


  Maak melding

 2. Ik vind het idee ‘guerrilla gardening’ erg leuk. Nou eens geen ontsierende graffiti, maar een verfraaiing. Maar toch even een kanttekening van mij. Zorg er wel voor dat wat jullie verfraaien ook een langer effect heeft. Niet een stukje park beplanten met perkplantjes, want na een jaar ziet dat stuk er dan erger uit dan dat het er uit zag. Hanging baskets is dan inderdaad een prima idee. Als ze niet meer mooi zijn (subjectief trouwens) kan je ze verwijderen. Ga door, maar hou het positief!


  Maak melding

 3. @ghehe, Over smaak valt te twisten, maar met graffiti breng je ALTIJD schade toe aan andermans eigendom. Er zijn weinig eigenaren die er om vragen of iemand a.u.b. ’s nachts zijn muur, trein of viaduct wil onder spuiten met veelal puberale uitingen. Als een hanging basket is uitgebloeid is hij kosteloos te verwijderen, graffiti moet met hoge koste verwijderd worden door een professioneel schoonmaakbedrijf.


  Maak melding

 4. Graffiti is kan ook met vergunningen werken, zoals bijd e oude zeepfabriek. En eerlijk gezegd zou ik de werken die daarop staan, graag zien in de tunnel van de Hortensiastraat, dat steriel witte kom ook zo communistisch over 😉


  Maak melding

 5. Panden in de Assendorperstraat worden regelmatig verminkt door zielige puistige puberjongetjes.

  Onder andere de panden van Zeeman, Novy en Action worden om de haverklap verkracht.

  Wanneer stopt deze terreur ? Wat gaat de gemeente / overheid er aan doen ? Ik denk dat menig woning/winkelbezitter het kookpunt al bereikt hebben en het recht wel eens in eigen handen kunnen gaan nemen.

  Degene die mijn huis “decoreert” zal de inhoud van zijn verfbusje in zijn tedere gezichtje gespoten krijgen. Of mag dit soms niet van de wetgever ?


  Maak melding

 6. Onder andere de panden van Zeeman, Novy en Action worden om de haverklap verkracht.

  nu is het zo dat ik de standaard uitstraling van juist deze winkels ook niet zo fraai vind 😉


  Maak melding

Reageer