Moederpoes en kitten bevrijd van heet balkon in Aa-landen - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Moederpoes en kitten bevrijd van heet balkon in Aa-landen

Zwolle – Woensdagochtend kreeg de centralist van de Dierambulance Zwolle een bezorgde bewoner aan de lijn over een kat in de wijk Aa-landen.

De beller vertelde dat sinds twee dagen een kat op een afgesloten balkon zat. Hij had bij de betreffende woning aangebeld, maar de bewoner was niet thuis. De Dierenambulance Zwolle stuurde meteen een auto op pad om poolshoogte te nemen, omdat het bij deze hitte niet verantwoord is om een kat in de zon op een balkon te laten zitten.

Aangekomen bij de flat zag de vrijwilliger van de dierenambulance inderdaad een kat op de derde verdieping zitten. Hij kreeg geen gehoor toen hij aanbelde op het betreffende adres. Ook de buren waren niet thuis. De vrijwilliger kon niet zien of er een bakje drinken of voedsel op het balkon stond. Daarom werd de hulp van de Zwolse politie ingeroepen.

De politie kon geen telefonisch contact met de bewoner krijgen en stelde een nader onderzoek in. Nog geen uur later werd de centralist van de Dierambulance Zwolle gebeld door de politie. Agenten hadden niet één, maar twee katten in beslag genomen. Het ging om een moederpoes en haar kitten. De dieren werden door de agenten meegenomen naar het hoofdbureau van de politie.

Vervolgens zijn de katten door een vrijwilliger van de dierenambulance opgehaald en overgebracht naar een opvangadres. De eigenaar zal zich later moeten melden bij de politie om zijn/haar woning weer te kunnen betreden. Hij/zij zal zich moeten verantwoorden waarom de katten op een afgesloten balkon werden achtergelaten in de zon.

Bron: Facebook Dierenambulance Zwolle

Artikel delen: