Natuurvrijwilliger worden bij Wijkcentrum de Pol in Zwolle

Natuurvrijwilliger worden bij Wijkcentrum de Pol in Zwolle

Zwolle – Natuur is goed voor de gezondheid. Daarom start Natuur en Milieu Overijssel bij Wijkcentrum de Pol in Zwolle met Dagactiviteit de Pol, gevuld met natuuractiviteiten voor mensen met een afstand tot de maatschappij.

Natuur en Milieu Overijssel zoekt hiervoor echte natuurliefhebbers, die deelnemers bij deze natuuractiviteiten willen begeleiden. Een natuurvrijwilliger begeleidt de deelnemers bij natuuractiviteiten. Deze activiteiten lopen uiteen van moestuinworkshops tot vogelexcursies, en van paddenstoelenexcursies tot belevingsactiviteiten waar stilte en zintuigelijke prikkeling centraal staan. De activiteiten zullen aangeboden worden op de maandag, woensdag en vrijdag.

Je ondersteunt deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, psychische kwetsbaarheid, een licht verstandelijke beperking en aanpassings- of gedragsproblemen. Tijdens de activiteiten leg je focus op hun kwaliteiten en signaleert tegelijkertijd ontwikkelingsmogelijkheden. Daarbij kijk je echt naar de mens achter het verhaal en probeer je aansluiting te vinden. Ervaring met het begeleiden van mensen is wenselijk, maar niet vereist.

Wijkcentrum de Pol biedt jou een instructie tot begeleider, een basiscursus psychiatrie, minimaal 2 x per jaar een verdiepingsavond, mogelijkheden voor het volgen van cursussen, leuke workshops en uitjes met de personeelsvereniging voor vrijwilligers, leuke collega’s en goede ondersteuning.

Dagactiviteit de Pol is een initiatief van WerV (WijZ/ Dimence Groep) en het RIBW. “Met dit initiatief willen we de kracht van mensen met een afstand tot de maatschappij of de arbeidsmarkt versterken en hen helpen bij het zetten van hun eerste stappen terug naar de maatschappij. We gaan uit van de mogelijkheden, bieden perspectief en houden rekening met de beperkingen.”

Het vrijwilligersteam wordt ondersteund door beroepskrachten, ervaringsdeskundigen vrijwilligers en studenten. “We bieden uitdagende en betekenisvolle activiteiten, voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers. We willen met de deelnemers en vrijwilligers niet alleen van betekenis zijn voor elkaar maar ook voor onze omgeving. In samenwerkingen met lokale organisaties zetten we daarom in op het vergroten van het welzijn van anderen en daarmee die van de deelnemers. Met groene activiteiten versterken we de natuur en biodiversiteit en vergroten het natuurbewustzijn in Zwolle en omgeving.”

Heb je interesse? Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel, 038-4250960, info@natuurenmilieuoverijssel.nl of Ruby Blom van Werv Dimence Groep, 038-8515799 of 06-10897520, info@wervdg.nl.

Artikel delen: