Vechterweerd - Foto: Wouter Steenbergen
Vechterweerd
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Warm en benauwd, kans op een stevige onweersbui

Zwolle – Vrijdag is ‘Operatie langzame afkoeling’ in volle gang. ‘s Morgens vroeg zou je dat niet zeggen, na de zoveelste nacht waarin half Zwolle door de kleffe warmte langer wakker heeft gelegen dan geslapen. Het verschil is dat de temperatuur overdag geen tropische allures meer heeft: we verwachten ‘slechts’ 27 tot 30 graden als maximum.

Donderdagmiddag noteerde het weerstation van Weblog Zwolle in Dieze-Centrum nog 35,0 °Celsius. Stadshagen kwam op een maximum van 34,8 °C. Vrijdag is er meer bewolking dan zon. De kans is groot dat op een zeker moment de douche volledig opengaat boven de stad. Dat kan eigenlijk de hele dag gebeuren, met de grootste kans op de meeste neerslag in de middag en avond. Dan draait het vrijwel zeker uit op een onweersbui, met misschien hagel en windstoten.

In de avond en nacht naar zaterdag kan het nog steeds tot een bui komen, waarbij de onweerskans geleidelijk afneemt.

Het weekend verloopt buiig, met op beide dagen kans op onweer, hagel en windstoten. De buien vallen verdeeld over het land; niet elke bui heeft Zwolle in het vizier. Er zijn ook droge perioden. De temperatuur stijgt niet meer boven 30 graden uit. Er is weinig wind, de windvlagen tijdens buien niet meegerekend.

Na het weekend wordt wisselvallig weer berekend met zon, wolken en een maximumtemperatuur die langzaam uitkomt in de buurt van 25 graden.

Artikel delen: