Sportcoach voor kinderen op Sportpark Marslanden

Sportcoach voor kinderen op Sportpark Marslanden

Zwolle – Sportpark Marslanden heeft samen met FysioMobilae en Vogellanden een nieuw programma voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die samen met hun ouders meer willen ontdekken op het gebied van motoriek, sporten en leefstijl.

Zestien weken lang, eenmaal per week, wordt samen met kind en ouder aan de gezondheid van het kind gewerkt. Samen met de sportcoach van het sportpark passeren alle sporten van het park de revue. Eens in de vier weken komt een sportfysio langs om te kijken naar de motoriek van het kind.

Denk hierbij aan balans, klimvaardigheden, fijne motoriek en balgevoel. Met een fysiotherapeut wordt ook een nulmeting gedaan en aan het einde volgt een eindmeting. De leefstijlcoach van Vogellanden komt vier maal in het programma langs. Zij zal samen met de ouders kijken naar de leefstijl van het kind en het gezin. Hoe is de leefstijl, waar loop je tegen aan als ouder, wat te doen met al die schermtijd, mijn kind slaapt slecht, zijn vragen die behandeld kunnen worden. Kunnen, want inbreng van de ouder is belangrijk.

Het programma duurt zestien weken en is te volgen op de maandag van 16.00 tot 17.00 uur of op de woensdag van 13.30 tot 14.30 uur. Het programma vindt op en rondom Sportpark Marslanden plaats, Hyacinthstraat 66, Zwolle. Er zijn twee groepen, per groep is er plaats voor twaalf kinderen. Deelname aan het programma is gratis.

De start van het programma is maandag 31 augustus of woensdag 2 september.

Meer informatie is te vinden op: www.sportparkmarslanden.nl

Artikel delen: