Koningin Beatrix in Zwolle

Zwolle – Hare Majesteit Koningin Beatrix was zaterdagmiddag in de Grote Kerk aanwezig bij de viering van het 150-jarig bestaan van de Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis (VORG). Onder grote publieke belangstelling kwam Hare Majesteit om 14:50 in Zwolle aan, waar haar een  warm onthaal stond te wachten van de vele Zwollenaren die een glimp van haar wilde opvangen.


Veel publiek bij aankomst van Hare Majesteit

Tijdens de plechtigheid kreeg de Koningin als Beschermvrouwe van de vereniging het jubileumboek en een vergulde penning van de VORG aangeboden. Een soortgelijke penning werd in 1895 aangeboden aan Koningin Wilhelmina bij haar bezoek aan het toenmalige museum van de vereniging. De VORG werd in 1858 opgericht met als doel de bestudering van de geschiedenis en het oude Overijsselse recht. In de beleving van de oprichters, waaronder veel juristen, lag in de rechtsgeschiedenis en de institutionele geschiedenis het eigene van de provincie. Jaarlijks geeft de vereniging een bundel artikelen uit en organiseert zij lezingen en excursies.


Overhandiging van het jubileumboek


Royalty verslaggeefster Ria van Ommen kon de zak Zwolse balletjes helaas niet persoonlijk aan de Koningin overhandigen


Zwolse fotografen op hoogte

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Royalty verslaggeefster Ria van Ommen kon de zak Zwolse balletjes helaas niet persoonlijk aan de Koningin overhandigen

  Vind je het gek, de vliegenzwam op haar hoofd is al tijden uit de mode!


  Maak melding

 2. Vind de pic van Harry het mooist, heeft ook weer een deftig plekkie weer ;D En als Ria er weer een “Man bijt hond-item, uit heeft gesleept…..heeft ze het uitstekend gedaan”.  Maak melding

 3. Onder grote publieke belangstelling kwam Hare Majesteit om 14:50 in Zwolle aan, waar haar een warm onthaal stond te wachten van de vele Zwollenaren die een glimp van haar wilde opvangen.

  Hebben die mensen niks beters te doen?


  Maak melding

 4. Beatrut……volgens mij was het artikel al weken uit het zicht verdwenen, totdat jij het weer uit de oude doos haalde….Daarvoor moet je echt specifiek gezocht hebben naar dit verhaal.
  Zegt dan ook wel weeer wat over jouw vrijetijdsbesteding nietwaar? 😉 😛


  Maak melding

Reageer