Bluefingers frisbeeën al tien jaar in Zwolle

Bluefingers frisbeeën al tien jaar in Zwolle

Zwolle – In september 2010 was de allereerste frisbee training van de Bluefingers. Op een grasveld vol kuilen en met genoeg veldverlichting voor de helft van het veld werd er die avond door een klein clubje fanatiek getraind.

In Zwolle groeide Bluefingers van 2 naar 55 leden, werd een jeugdafdeling gestart, organiseerden ze toernooien en verspreidden Frisbee-te-leen-kastjes®. Wereldwijd groeit de frisbeesport hard. Inmiddels zijn er meer frisbeeërs dan hockeyers op de wereld. En zijn er vergevorderde plannen om de sport in 2028 toe te voegen aan de Olympische spelen.

Kinderen ouder dan 7 jaar en jonger dan 15 jaar kunnen vier keer meetrainen met de Bluefingers en krijgen een frisbee cadeau. Aanmelden kan via e-mail: info@bluefingersultimate.nl.

Wie 15 jaar of ouder is, kan meedoen aan de Cityleague. Op 8, 15 en 22 september wordt een frisbee-toernooi georganiseerd. Deelnemers worden ingedeeld in een team met een mix aan ervaren en onervaren spelers. Zo leer je het spelletje snel en is plezier gegarandeerd. Elke deelnemer krijgt een frisbee. Aanmelden via: www.cityleague.nl.

Door Covid-19 hielden de Bluefingers dit jaar geld over. De leden betaalden netjes contributie, terwijl de kosten voor competitie en veldhuur juist lager waren. De leden hebben daarom besloten om 500 euro over te maken naar Ultimate Peace. Deze organisatie zet de frisbeesport in om in conflictgebieden de tegenstander weer als mens te leren zien.

Artikel delen: