Afscheid Willem van der Veen van het Zwols Historisch Tijdschrift - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Afscheid Willem van der Veen van het Zwols Historisch Tijdschrift

Zwolle – In het komende nummer van het Zwols Historisch Tijdschrift neemt Willem van der Veen afscheid van zijn lezerspubliek. Willem werd in 1932 geboren aan de Melkmarkt. Willem is dertig jaar verbonden geweest aan het tijdschrift. In die tijd leverde hij zo’n dertig bijdragen aan het tijdschrift.

Veelzijdig talent Willem van der Veen was oud-journalist en theaterrecensent van de Zwolse Courant, maar ook (top)sportman en schrijver van vele theaterproducties. Willem heeft twee complete themanummers van het tijdschrift op zijn naam staan namelijk ‘De Busse van Skutte’ (2004) en ‘Harro en Carina Bouman, een bijzonder echtpaar op Koestraat 18’ (2005). In het komende tijdschrift neemt Willem als ‘jongen van de binnenstad’ de lezer nog één keer mee door Zwolle en door de tijd.

De Zwolse Historische Vereniging (ZHV) is in 1983 opgericht met het doel om de uitbreiding en verspreiding van de kennis omtrent de geschiedenis van Zwolle te bevorderen. Een van de belangrijkste activiteiten daarbij is de uitgave van het Zwols Historisch Tijdschrift, dat vier keer per jaar verschijnt. Verder worden lezingen en excursies georganiseerd en wordt jaarlijks de Zwolse Historische Quiz gehouden.

De ZHV werkt veel samen met een groot aantal andere organisaties, in het Erfgoedplatform,  die actief zijn op het gebied van de geschiedenis van de stad Zwolle.

Op de site van de vereniging zijn veel publicaties uit het tijdschrift in te zien. U kunt lid worden van de vereniging, dan krijgt u het Zwols Historisch Tijdschrift vier keer per jaar toegestuurd. De nummers zijn los verkrijgbaar bij de boekhandel.

Foto's 2
Afscheid Willem van der Veen van het Zwols Historisch Tijdschrift - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: