Vreugderijkerpad - Foto: Wouter Steenbergen
Vreugderijkerpad
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Warm ondanks veel wolken, later kans op een bui

Zwolle – Maandag schijnt de zon boven Zwolle met wisselend succes door een mengelmoes van wolkensoorten heen. Desondanks bereikt de temperatuur in de middag een zomerse waarde rond 27 graden. Meestentijds is het droog, maar de kans bestaat dat een bui vanuit het zuiden op komt zetten, mogelijk met onweer.

Die kans stijgt in de loop van de middag en begin van de avond. De vraag of zo’n bui precies over Zwolle koerst of een andere route neemt, is nu niet te beantwoorden. Buienradar verschaft daarover de laatste info. De wind is zwak en heeft de zuidwesthoek opgezocht. Tijdens een bui kunnen tijdelijk stevige windvlagen optreden. In de nacht naar dinsdag is het overwegend droog. Het kwik daalt naar een graad of 17, iets minder warm dan in de afgelopen tropennachten.

In de nieuwe week blijft de temperatuur overdag op een normaal niveau voor augustus, dankzij een zuidwestelijke stroming. Maar tropische hitte van 30 graden of meer zit er niet meer in.

Voor komende dagen berekenen de weermodellen een afwisseling van zon en wolken. Elke dag is er kans op neerslag. In de eerste helft van de week in de vorm van een enkele (onweers)bui, later mogelijk als regenachtige perioden. ‘s Nachts blijven de minimumtemperaturen vaak nog aan de hoge kant.

Artikel delen: