De Gasthuizen betaalt mee aan hulpinitiatieven voor ouderen - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

De Gasthuizen betaalt mee aan hulpinitiatieven voor ouderen

Zwolle – Organisaties en individuen die iets goeds willen doen voor senioren, kunnen daarvoor nu geld krijgen van het Zwolse fonds De Gasthuizen. De Gasthuizen financiert al elf jaar activiteiten en materialen die het leven van ouderen in onze stad beter, mooier of makkelijker maken.

In coronatijd blijkt eens te meer welk verschil de bijdrage van De Gasthuizen maakt. Maar liefst veertig initiatieven van Zwollenaren om senioren extra aandacht, contact en vermaak te geven in deze tijd van ‘social distancing’ werden al gefinancierd. Van een draaiorgel voor de deur van een woonzorgorganisatie tot een orkest dat van deur tot deur ging.

Traditioneel beoordeelt De Gasthuizen op twee momenten in het jaar de binnengekomen financieringsaanvragen. Op 1 mei en op 1 oktober. Aanvragen van bedragen tot 1000 euro kunnen ook tussendoor worden goedgekeurd. Met 1 oktober weer in aantocht, roept De Gasthuizen Zwollenaren op om hun aanvragen in te dienen. Dan zijn ook toekenningen van boven de 1000 euro mogelijk. Op 1 oktober beoordeelt het bestuur van De Gasthuizen weer nieuwe aanvragen. Ga naar www.degasthuizen.nl/aanvraag.

In aanmerking komen verenigingen, clubs, groepsverbanden, burgerinitiatieven en particulieren met creatieve ideeën om het leven van senioren leuker, gezelliger, makkelijker of beter te maken. Initiatiefnemers kunnen hun ideeën insturen tot 1 oktober 2020. Daarna is er weer een toekenningsronde in mei 2021. De financiële hulp is voor organisaties en particuliere initiatieven voor senioren die zelf niet voldoende budget hebben om hun plannen te realiseren.

Artikel delen: