Opening De Nederlandse Week van de Smaak

Zwolle – De Nederlandse Week van de Smaak, van 22 tot en met 28 september 2008, is een landelijke, feestelijke ode aan de smaak. Honderden restaurants, producenten, natuurvoedingswinkels, supermarkten en boerderijen doen mee met een bijzondere activiteit.  Vanmiddag vond de officiële opening plaats in theater de Spiegel. De presentatie was in handen van actrice Marian Mudder. Smaakambassadeur Pierre Wind overhandigde  bij de opening het Smaakweekgeschenk 2008 aan burgemeester H.J. Meijer van Zwolle.

  

Centraal staat de verkiezing van de ‘Held van de Smaak 2008’, waarbij 12 provinciale kandidaten strijden om de eretitel. Het thema van de verkiezing is dit jaar brood & streekgebonden banket. De finalisten werden met hun producten op grootse wijze voorgesteld.  De winnaar van de juryprijs isAart Jan Schuld van Bakkerij Schuld in Oldebroek. Hij ontving een bokaal, beschikbaar gesteld door het VSBfonds. De winnaar van de publieksprijs werd Bunjamin Konuksever van het Zaanse bakkertje in Zaandijk. Hij kreeg een prijscheque van Oldenhof Kookkado.  

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Was ook van plan me om 14.00 te melden. Helaas kwam er wat tussen, niet ongezellig trouwens. Telefonische afmelding werd natuurlijk al niet meer beantwoord. Beleef het hier toch een beetje, bedankt Han! Is die onderste mevrouw, Marian Mudder?


  Maak melding

 2. 😀 Daarom lijkt het me ook zo gezellig ff met zo’n tante (vast vol humor en anekdotes) door onze mooie stad te wandelen. Glaasje doen en Sien naar de trein brengen. Het mooiste zou dan nog zijn als mensen je herkenden en achter de hand “skande” begonnen te spreken. Dan heb je het natuuuuurlijk ook al met haar gedaan. Heerlijk, zal allemaal wel. Geroddeld wordt er toch en ze kunnen beter over je l*llen als van je eten.

  Blijft een gemiste kans dus :'(


  Maak melding

 3. Hoe is het eigenlijk met die acteur afgelopen? Hij is toch van dat vage ongeluk in Maastricht? Of haal ik nu 3 soortgelijke pliesie-series door elkaar 😮


  Maak melding

 4. Aha, is die Maastrichtse flik (Vledder?) weer bij zijn flikkin of is hun relatie naar de flik*er? Of is dit teveel Boulevard-geneuzel? Dan ga ik het even bij Miranda vragen 😉


  Maak melding

Reageer