SP wil informatie over sluiting sociale dienst

Zwolle – De SP wil van het college weten waarom de dienst sociale zaken op vrijdag 26 september is gesloten en waar de mensen met een noodgeval naartoe kunnen. In de Peperbus van afgelopen woensdag viel in twee zinnen te lezen dat de dienst sociale zaken en werkgelegenheid op vrijdag 26 september 2008 is gesloten. Onbekend is waar de mensen die dringend hulp nodig hebben naar toe kunnen.

‘Het gaat om een vrijdag, dus dat kan betekenen dat mensen drie dagen moeten wachten, voordat zij kunnen worden geholpen’, aldus fractievoorzitter Tjitske Siderius. ‘Ook op de website van de gemeente staat niets over deze sluiting, daar worden mensen dus ook niet veel wijzer van’. De SP wil van de wethouder weten of de cliënten ook allemaal persoonlijk zijn geïnformeerd en op welke wijze noodgevallen op vrijdag 26 september worden afgehandeld. Daarnaast wil de SP weten wat de reden van de sluiting is.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. @pieter
  sociale dienst gaat niet alleen maar over geld…

  En het is algemeen bekend dat het een soepzooitje is bij de sociale dienst.. of ze nou op vrijdag dicht zijn of open zijn,
  Wachten moet je er toch altijd >:(


  Maak melding

 2. Beste jongens, ik weet hier niets van maar ben ervan overtuigd dat de mensen die er normaal die vrijdag zouden moeten zijn. Netjes, in overleg, op een andere dag ingepland staan. Soms zijn ambtenaren net echte mensen namelijk 😉


  Maak melding

 3. haha, daar gaan we weer met de Sp. Laat die gasten lekker de keet dichtgooien de zesentwintigste. waarschijnlijk gaan ze een dagje uit met de fractie van de Sp, maar weet Tjitske Siderius dit nog niet.
  dat lezen we morgen wel op de weblog.


  Maak melding

 4. mensen die dringend hulp nodig hebben

  We spreken hier waarschijnlijk over dringend financiële hulp?
  Wat doen deze mensen als ze op zaterdag of zondag dringend hulp nodig hebben? Waarschijnlijk wachten tot maandag. Dus wat is het antwoord op bovenstaande vraag? Precies.


  Maak melding

Reageer