Rugby Club Zwolle wint eerste thuiswedstrijd

Zwolle – Rugby Club Zwolle- RC Groningen 2 (38 – 0). De eerste thuiswedstrijd van Rugby Club Zwolle op sportpark de Marslanden was er één zoals Coach Eddy Dekker ze graag ziet. Groningen 2 heeft niet kunnen scoren en Zwolle heeft gedaan wat ze vorige week hebben nagelaten: organiseren! Waar Rugby Club Groningen een goede gastheer is, kon Zwolle ook laten zien dat ze graag de Noorderlingen ontvangen op sportpark de Marslanden. In het mooie zondags-zonnetje speelden de beide ploegen voor hun punten. De hoffelijkheden even vooruit geschoven tot  na de wedstrijd.  Beide partijen hadden hun eerste wedstrijd verloren dus er was een eerste competitiewedstrijd te winnen.  Na een snelle try van Zwolle speler Oscar was de toon gezet. Bart van Maurik schoot ook de eerste conversie tussen de palen wat hij later in de wedstrijd nog drie keer deed.  Zwolle speelde gecontroleerd positiespel.

De voorwaarsten deden wat ze moesten doen,  de bal veroveren, tegenstanders binden en de bal mooi presenteren voor de scrum-half die het spel weer kon verdelen.  De backs die op snelheid de meters moeten maken waren scherp. De snelle jongens in blauw wit voerden de druk op zodat Groningen niet wist waar ze hun verdediging moesten optimaliseren. 21 -0 was de ruststand.  Dit spel speelde Zwolle eigenlijk de gehele wedstrijd. Het laatste deel van de wedstrijd werd toch wat rommelig. Groningen kon dit net niet omzetten en een try. De Zwolse full-back liet niemand passeren. Man of de Match: Bart van Maurik.
Na de wedstrijd bedankten de teams elkaar er werd er nog nagesproken over ieders mooie individuele acties.

Volgende week 28 september spelen de heren  Rugby Club Zwolle uit tegen Drachten. De eerst volgende thuiswedstrijd is zondag 5 oktober op sportpark de Marslanden, kick-off 14.00.

Rugby Club Zwolle is steeds opzoek naar heren en dames. Ben je geïnteresseerd in deze respect volle fysieke en spanende sport kom een keer vrijblijvend mee trainen.  Voor meer informatie www.rugbyzwolle.nl http://www.rugbyzwolle.nl/

Artikel delen:

Reageer