Rechtbank Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Rechtbank Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Moordenaar van Alide van Eerten uit Zwolle krijgt geen tbs-verlenging

Zwolle – De tbs-behandeling van de 51-jarige Peter de V. wordt beëindigd. Op oudejaarsavond 1994 vermoordde hij met een mes zijn Zwolse vriendin Alide van Eerten, die toen 26 jaar was. De Rechtbank Overijssel is van oordeel dat de tbs-behandeling van Peter de V. nu – na 22 jaar – stopgezet kan worden.

De officier van justitie had aan de rechtbank gevraagd om de maatregel te verlengen met één jaar. Zowel de psychiater als de reclassering hebben vertrouwen in de man en zijn ervan overtuigd dat de tbs kan worden beëindigd. De rechtbank heeft de vordering van de officier van justitie daarom afgewezen.

Peter de V. woont vanaf januari 2019 in een beschermde woonvorm van Kwintes met woonbegeleiding en begeleiding van de reclassering. De rechtbank wil dat hij voorlopig in een beschermde woonvorm blijft wonen. Het is van belang dat hij daginvulling blijft houden, geen drugs en weinig alcohol gebruikt, aldus de rechtbank. Dit wordt gemonitord.

Onder de huidige beschermende omstandigheden schat de psychiater het recidiverisico in als laag. De psychiater adviseerde de tbs-maatregel niet meer te verlengen op voorwaarde dat begeleiding door Kwintes aanwezig blijft.

Artikel delen: