Thoden van Velzenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Thoden van Velzenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zomers warm en overdag droog

Zwolle – Woensdagochtend vroeg is het tamelijk fris in Zwolle. Het kwik is gezakt naar ongeveer 14 graden. In het buitengebied is er kans dat je in een mistbank terechtkomt. De zon komt om 6.26 uur glorieus op en de mistbanken ruimen het veld.

Aanvankelijk ondervindt de zon weinig hinder van de wolken. Het blijft overdag droog. Vanuit het zuidwesten drijft hoge sluierbewolking binnen. En ook middelbare bewolking. De zon wordt daardoor wat gedempt. Toch warmt het op naar uiteindelijk ongeveer 27 graden. De bewolking hangt samen met een naderend warmtefront. Dat gaat in de loop van de avond en in de nacht een beetje lichte regen of motregen brengen.

Het zal niemand verbazen dat een warmtefront warmere lucht onze kant op brengt. Donderdag maakt Zwolle zelfs weer kans op 30 echte graden Celsius. Een tijdelijke terugkeer van de tropische warmte. Dat is in de nacht van woensdag op donderdag al te merken aan de minimumtemperatuur, die niet onder de 20 graden wil zakken waarschijnlijk. Vochtige warmte ‘s nachts.

Donderdagmorgen is het ‘s morgens bewolkt en zacht, maar mogelijk ook nog nat. Later in de ochtend knapt het weer op. Het klaart flink op en de zon krijgt ruim baan, waarna de temperatuur in de lift gaat naar de tropen.

De nacht van donderdag op vrijdag is weer zo’n tropennacht met een temperatuur rond 20 graden. Vrijdag passeert een koufront, maar het is nog de vraag of dat in onze omgeving zo actief is dat er regen uit valt. Behalve bewolking is de zon zichtbaar present boven de stad. Achter het koufront wordt het minder warm, dat zal ook niemand verbazen.

In het weekend maken we kans op een bui en de temperatuur daalt naar een normaal niveau voor half augustus: ruim 22 graden.

Artikel delen: