KWF Zwolle gaat digitaal

KWF Zwolle gaat digitaal

Zwolle – Van 30 augustus t/m 5 september vindt dit jaar de collecteweek van KWF Kankerbestrijding plaats. Ondanks het coronavirus zal de collecte dus doorgang vinden, maar dan op een aangepaste wijze en coronaproof.

Dit jaar wordt er in Zwolle alleen digitaal gecollecteerd door middel van een donatiekaart, voorzien van een 100% betrouwbare iDeal QR-code. Collectanten doen de donatiekaart in de brievenbus, bellen vervolgens aan, doen 2-3 stappen terug en als de deur wordt open gedaan, zal men kort het belang om te doneren vertellen. Doneren kan dan met de bank app op de mobiele telefoon. Op deze manier wordt er op een zo veilig mogelijke manier geld opgehaald voor KWF. Doneren hoeft niet direct, men kan dit altijd op een ander tijdstip doen.

Alleen al in gemeente Zwolle krijgen elk jaar een paar honderd mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF al ruim 70 jaar de collecteweek. Dit begon in 1949 als een spontane actie, maar kreeg het jaar erop een officiële landelijke organisatie.

In de collecteweek komen er in Zwolle zo’n 700 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis gecollecteerd voor de bestrijding van kanker. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 65%. Dat is natuurlijk een geweldige ontwikkeling. Maar er valt nog veel werk te verzetten. Elk jaar overlijden er nog steeds ca. 45.000 mensen aan kanker.

Artikel delen: