Koggelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Koggelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Vochtig en in de middag zeer warm

Zwolle – Donderdagochtend is het in Zwolle vochtig en zwoel buiten. Lichte regen trekt weg naar het noordoosten. De bewolking van het warmtefront waaruit de nachtelijke neerslag viel, gaat ook die richting op. Daarvoor in de plaats komt minder dikke bewolking met grote gaten ertussen. Dat biedt perspectief op zonneschijn.

Na het middaguur de meeste zon en een oplopende temperatuur. Een stevig oplopende temperatuur, want na een nacht met een minimum rond 20 graden wordt aan het einde van de middag de tropische 30 graden waarschijnlijk gehaald in de stad. In de avond is een bui niet uit te sluiten, misschien met onweer. De wind op donderdag is zwak tot matig uit richtingen rond zuid.

Woensdag scoorde ons weerstation in Dieze-Centrum onder veel zon een verrassend hoge maximumtemperatuur van 29,7 °C. Donderdagmiddag zal dat wel overtroffen worden.

In de nacht van donderdag op vrijdag blijft het tropisch warm buiten. De temperatuur daalt waarschijnlijk niet onder de 20 graden, bij een hoge luchtvochtigheid. Niet bevorderlijk voor een aangename nachtrust.

Vrijdagochtend neemt de kans op regen toe. De neerslag is afkomstig uit een inactief koufront dat in de buurt ligt. Veel neerslag wordt niet verwacht, maar tot het einde van de middag is er kans op nattigheid volgens de huidige inzichten. De temperatuur gaat omhoog naar ongeveer 27 graden. ‘s Avonds maakt Zwolle kans op een fotogenieke zonsondergang.

Het weekend wordt koeler en tamelijk winderig. Zaterdag is de maximumtemperatuur ongeveer 23 graden, en zondag is het gedaan met 21 graden. Op beide dagen kunnen buien boven de stad verschijnen.

Artikel delen: