Campagne voor rookvrije speelplekken in Zwolle

Campagne voor rookvrije speelplekken in Zwolle

Zwolle – In Zwolle hebben al 303 inwoners getekend voor rookvrije speelplekken in hun buurt. Vanaf augustus dit jaar zijn alle schoolpleinen in het land rookvrij, maar er wordt nog steeds gerookt op andere plekken waar kinderen spelen.

Gezondheidsfondsen voor Rookvrij – een samenwerking tussen de Hartstichting, KWF Kankerberstrijding en het Longfonds – zet zich in voor een Rookvrije Generatie en voert op dit moment campagne voor rookvrije speelplekken. Gezondheidsfondsen voor Rookvrij werkt samen met Stichting Buurkracht om Zwollenaren te enthousiasmeren hiervoor samen in actie te komen.

Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en Stichting Buurkracht roepen de inwoners van Zwolle op om de speeltuinen in hun buurt rookvrij te maken. Hiermee worden de kinderen in de buurt beschermd tegen de verleiding om te roken en tegen het schadelijke meeroken.

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving, aldus Stichting Buurkracht. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk: zien roken, doet roken. Met een rookvrije speelplek wordt kinderen het goede voorbeeld gegeven, en het schadelijke meeroken vermeden. Ook wordt voorkomen dat kinderen peuken oppakken en in hun mond stoppen. Een rookvrije speelplek draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Stichting Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurt gezonder, mooier, veiliger en gezelliger te maken. Buurkracht steunt de maatschappelijke beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. En elk jaar overlijden 20.000 mensen aan de gevolgen ervan. Daarom is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. Zo draagt een rookvrije speelplek bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Bewoners die mee willen doen kunnen terecht op buurkracht.nl/rookvrij.

Foto's 2
Campagne voor rookvrije speelplekken in Zwolle
Artikel delen: