Marterveld - Foto: Wouter Steenbergen
Marterveld
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt begin met kans op regen, in de middag zon

Zwolle – Vrijdag begint na een warme en kleffe nacht met veel bewolking, waaruit regen- of motregendruppels naar beneden tuimelen. Het goede nieuws is dat veel wolken rond het middaguur verdwijnen. De zon komt tevoorschijn. De temperatuur stijgt in de middag naar een zomerse 28 graden.

Terwijl de zon doorbreekt neemt de wind, die van zuid naar zuidwest is gedraaid, toe naar matig. Windkracht 3 tot 4, de meeste wind in de middag. In de avond is het droog en maakt Zwolle om kwart voor negen kans op een mooie zonsondergang. De wind valt weg en het kwik daalt naar ongeveer 18 graden, wat hoog is als nachttemperatuur.

Zaterdag is een stuk koeler dan vrijdag en er staat wind. De maximumtemperatuur ligt bij 23 graden en de wind tikt kracht 4 aan uit het zuidwesten. Een matige wind, waar we al een tijdlang niet tegenin hoefden te fietsen. De eerste dag van het weekend heeft een afwisseling van zon en wolken te bieden, en vooral in de middag kans op een buitje.

Zondag passeert van west naar oost een storing over de stad, wat gepaard gaat met bewolking en buiige regen. De grootste kans om nat te worden heb je vanaf het middaguur, volgens de huidige berekeningen. De wind is zuidwest tot west met een dikke kracht 3. De verfrissing gaat door: ongeveer 21 graden zondagmiddag.

Na het weekend is het wisselend bewolkt en wisselvallig. Een middagtemperatuur tussen 20 en 23 graden, wat normaal is voor augustus.

Artikel delen: